Δημοσιεύτηκε: 18 Οκτ 2010, 12:18
από Dstil
να πω και εγω 2 κουβεντες σαν σχετικα καινουργιος (μονο λιγοι μηνες):

1) το ubuntu ειναι καλυτερα απο τα windows 7/vista/xp για την αδερφη και την μανα και τον πατερα των 60+ ετων. εχω βαλει σε 3-4 υπολογιστες που προοριζονται για τετοιους ανθρωπους πλεον και ειναι πολυ ευχαριστημενοι ολοι τους.
το να παρεις απο τον ενα φακελο τα δημοτικα τραγουδια (mp3) και να τα πεταξεις μεσα στο προγραμμα που θα τα γραψει σε CD...ποτε δεν ηταν πιο ευκολο. τετοιες χρησεις κανουν αυτοι. word, excel, powerpoint για να δουν τα attachements απο τα e-mail τους χωρις και βιντεακια ολων των ειδων χωρις να φοβουνται για virus.
ειναι τα παντα οργανωμενα με δομες. πας εφαρμογες--> γραφειο --> κτλ το να βρεις που ειναι τι κτλ... ειναι πολυ πιο ευκολο.
Οι ανθρωποι οι οποιοι περιγραφεις δεν μπορουν ουτε στα Windows να κανουν εγκαταστασεις κτλ. Δωσε αντεγραμμενο Photoshop στην μητερα σου με παρανομο crack να κανει εγκατασταση...μα τι λεμε τωρα; γιατι καν να στηριχτεις στο παρανομο;
Ασε που εβαλα Windows 7 στον πατερα μου και εψανχε το "Αρχειο" πανω αριστερα στα παραθυρα και χαθηκε τελειως...

Το σεταρισμα παντα θα το κανεις εσυ Πληροφοικαριε! ειτε Windows ειτε Linux.
και σε συμφαιρει να επιλεξεις το πιο σταθερο συστημα!
εκτος και καποιος απο αυτους χρησιμοποιει συγκεκριμενη εφαρμογη για την δουλεια του που δουλευει μονο σε Windows! (και αρα μαλλον δεν ειναι ο πατερας σου των 60+ ετων)

2) εγκατασταση απο terminal ειναι καλυτερη!
π.χ. Minitube εγκατασταση απο Κεντρο Λογισμικου και μου βαζει την εκδοση 0.9 που ειχε προβληματα. Εγκατασταση απο τερματικο και μου βαζει την τελευταια εκδοση 1.2. χωρις τα προβληματα της 0.9...βλεποντας αυτο σε 2-3 εφαρμογες δεν ξανανοιξα το Κεντρο Λογισμικου. δεν ξερω ποιος ειναι υπευθυνος που καποιες φορες μενει ανενημερωτο. απλα δεν το χρησιμοποιω πλεον.
το Κεντρο Λογισμικου ειναι μονο για την κοπελα σου που θα θελει να βαζει παιχνιδακια τυπου πακμαν χωρις να ψαχνει.

Υ.Γ. υπαρχει προγραμμα που μετατρεπει τα αρχεια σε .deb ψαξε λιγο στο kigka.blogspot.com, εχει πολυ υλικο.