Δημοσιεύτηκε: 04 Νοέμ 2010, 12:35
Καλημερα,να σας ευχαριστησω ακομη μια φορα που ασχοληστε με το προβλημα μου.Από τα τελευταια ποστ που γραψατε νομιζω το προβλημα ειναι αυτο που λετε με το mbr. Επίσης το οτι στο sda1 to filesystem ειναι unknown στο gparted δεν ειμαι σιγουρος οτι αποτελει προβλημα (εβλεπα κατι ποστ χθες που ηταν και σε αλλους ετσι) αλλά το θαυμαστικό σίγουρα κατι θελει να πει.
Επειδή η τελευταια εγκατασταση που εκανα ηταν της 10.10 αν ειναι να κάνω κατι στο sda2 (που ειναι η 10.04) θα πρεπει να μπω με το αλλο cd της 10.04 (σωστα?). Αν και νομίζω ότι αλλαγες γινανε σε boot και mbr τις εκανε η τελευταια καθαρη εγκατασταση της 10.10 οπότε λογικά θα πρεπει να παιξω με αυτο.
Χθες το βράδυ προσπάθησα πάλι με εντολες στο τερματικό να κανω κάτι αλλά αργούσε πάρα πολυ (όπως και το gparted) οπότε σε κάποια φάση τον εκλεισα τον υπολογιστή.
σημερα ανοιγοντας τον εχω το εξης μηνυμα:error hd0,msdos6 out of disk
grub rescue>_
Επειδή η τελευταια εγκατασταση που εκανα ηταν της 10.10 αν ειναι να κάνω κατι στο sda2 (που ειναι η 10.04) θα πρεπει να μπω με το αλλο cd της 10.04 (σωστα?). Αν και νομίζω ότι αλλαγες γινανε σε boot και mbr τις εκανε η τελευταια καθαρη εγκατασταση της 10.10 οπότε λογικά θα πρεπει να παιξω με αυτο.
Χθες το βράδυ προσπάθησα πάλι με εντολες στο τερματικό να κανω κάτι αλλά αργούσε πάρα πολυ (όπως και το gparted) οπότε σε κάποια φάση τον εκλεισα τον υπολογιστή.
σημερα ανοιγοντας τον εχω το εξης μηνυμα:error hd0,msdos6 out of disk
grub rescue>_