Δημοσιεύτηκε: 04 Νοέμ 2010, 22:27
το ίδιο το πρόγραμμα εγκατάστασης εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου έχει βγάλει πάνω από 1 Gb και έχω ubuntu amd64 και μόνο 2 Gb ram... Αν σου το βγάζει έτσι το πρόγραμμα εγκατάστασης τότε άστο έτσι αλλά μου φένετε απίθανο να σου ζητάει τόσο πολύ... Η swap είναι βοηθητική μνήμη ram οπότε χρειάζετε για να αποθηκεύει προσωρινά κάποια αρχεία που χρειάζονται για να τρέξει το λειτουργικό και οι εφαρμογές... Για να φανταστείς σε 4-6 Gb που βάζεις εσύ swap μπορείς να αποθηκεύεσεις έως και μία ολόκληρη εγκατάσταση ενός linux λειτουργικού... Οπότε είναι αδύνατο να χρειαστεί ποτέ τόσο μεγάλη swap... O λόγος που μπορεί να χρειαστεί τόσο μεγάλο swap είναι μόνο όταν κάποιο πρόγραμμα δώσει εντολή να δεσμεύσει τοσο πολύ μνήμη (πράγμα απίθανο) ή αν από κάποιο bug ή κάποιο error του λειτουργικού ή κάποιας εφαρμογής αναγκάζει το σύστημα να δεσμεύει συνεχώς μνήμη οπότε σε τέτοια περίπτωση δεν θα σε φτάσουν ούτε 100 Gb swap οπότε και θα σου πετάξει και ανάλογο μήνυμα error ή θα κολήσει το σύστημα (δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ αλλά δεν νομίζω να κολάει σε τέτοια περίπτωση. Σίγουρα θα έχουν προβλέψει κάτι τέτοιο οι πργραμματιστές του linux kernel οπότε και θα έχει δωθεί κάποια λύση)...