Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2008, 20:24
από ekekakos
Γεια σας Linuxάδες,

Ύστερα από αρκετό καιρό είπα ν' ασχοληθώ και εγώ με το Linux. Μια και είναι ένα σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως (κατά την γνώμη μου) λόγω κόστους. Έτσι αφού περιηγήθηκα στο διαδίκτυο και διάβασα και κάποιες απόψεις Ελλήνων χρηστών στο Ελληνικό περιοδικό του Linux, αποφάσισα να εγκαταστήσω το Ubuntu 8.10 σ' 'ένα IBM Thinlpad 600E. Και από εδώ ξεκινούν οι περιπέτειές μου με το Linux και οι πρώτες κακιές εντυπώσεις.
Για έναν πρωτόπειρο χρήστη στο Linux η διαδικασία εγκατάστασης είναι εφιάλτης έτσι και δεν αναγνωρίσει τις συσκευές. Δεν παίζει ούτε η κάρτα μουσικής ούτε και το USB stick. Ξόδεψα 1,5 μέρες ψάχνοντας στο διαδίκτυο για λύση στο πρόβλημα. Βρήκα αρκετές αλλά καμία δεν δουλεύει. Ίσως χρειάζεται να το μελετήσεις και γι' αυτό τον λόγω αγόρασα από την Apress το βιβλίο για το Ubuntu. Αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας απλός χρήστης που θέλει να περάσει από τα Windows στο Linux.
Αν υπάρχει κάποια λύση που κάποιος την ξέρει, θα του ήμουν υπόχρεος αν μου την έλεγε.