Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2008, 22:17
από simosx
nikosal έγραψε:
ftso έγραψε:Αφού συνδέσεις το flashaki εκτελείς:
Κώδικας: Επιλογή όλων
ls /media/

και βλέπεις που έκανε mount.
αν δεν έκανε το κάνεις εσύ.

Δεν το έκανε. Βλέπω μόνο cdrom και φλόπι. Πώς το κάνω εγώ;

Αν πας στις Τοποθεσίες (Places), στο μενού της επάνω μπάρας, επιλέγεις Υπολογιστής (Computer). Εκεί θα δείξει με δύο είδη εικονιδίων τις διαθέσιμες συσκευές. Τις συσκευές που έχουν προσαρτηθεί στο σύστημά σου (mounted, και που φαίνονται στο /media/) και τις εξωτερικές συσκευές που είναι διαθέσιμες για προσάρτηση. Με δεξί κλικ πάνω στις συσκευές που δεν έχουν προσαρτηθεί μπορείς να κάνεις την προσάρτηση (ή διπλό κλικ, το ίδιο είναι).
Όταν κάνεις την αντιγραφή, κοίταξε πόσο χώρο είναι τα δεδομένα σου, και πόσο χώρο ελεύθερο έχει η εξωτερική σου συσκευή.
Το ζήτημα με τις κωδικοποιήσεις είναι λίγο σπαστικό. Αν δεις αρχεία με παράξενα ονόματα, πες μας αμέσως. Αν χρησιμοποιείς Kubuntu, πες μας αμέσως. ;-) Τέτοια ζητήματα πρέπει να λύνονται στην πηγή τους.

Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω στο /home και από εκεί να κάνω δεξί κλικ και επιλογή Δημιουργία συμπιεσμένου αρχείου (Create archive). Έτσι, ό,τι αρχείο υπάρχει στον κατάλογο χρήστη θα πάει στο αντίγραφο ασφαλείας.

nikosal έγραψε:Η πρώτη μου προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, και επείγουσα, είναι να μεταφέρω στο φλασάκι τα έγγραφα της γυναίκας μου, τα οποία (χεχε, δυστυχώς) δεν έχω κάνει ποτέ μπάκ απ στον εξωτερικό σκληρό. Όλα τα άλλα τα της εγκατάστασης, τα βλέπουμε. Πάμε λοιπόν βήμα βήμα, γιατί ftso δεν κατάλαβα ούτε το cd και διαδοχικά ταμπ, πώς δουλεύει.

Cyberpython, διάβασα την προειδοποίηση, τι με πειράζει αν αντιγράψει και τους υποφακέλους;

Η δεύτερη δουλειά μου, θα είναι είτε να κάνω το dist-upgrade όλο το βράδυ (αλλά θα λύσει το πρόβλημα;) είτε να κάψω ένα δισκάκι στο φορητό και να κάνω νέα εγκατάσταση. Δεν έχω όμως το home σε χωριστή κατάτμηση, θα σωθεί; Πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί, για τα προγράμματα κλπ. λίγο με νοιάζει...

Όπως μάλιστα θα δείτε και εδώ, το πρόβλημα το έχει αρκετός κόσμος και δεν πιάνει τίποτα, όλοι κάνουν fresh install...
http://ubuntu-utah.ubuntuforums.org/showthread.php?t=963774&page=4

Δημιούργησε π.χ. δύο αντίγραφα των προσωπικών δεδομένων, σε USB stick και σε CD/DVD. Επιβεβαίωσε ακόμα ότι τα αρχεία υπάρχουν μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο (διπλό κλικ στο συμπιεσμένο αρχείο, και περιήγηση στα αρχεία). Αυτές είναι τυπικές πρακτικές που λέμε σε όλους τους χρήστες, και θέλουμε να κάνουν.