Δημοσιεύτηκε: 06 Δεκ 2010, 23:52
max mortimer47 έγραψε:Υποσχομαι οτι αυτες ειναι οι τελευταιες ερωτησεις μου,δεν θα σας κουρασω αλλο!!!!
max mortimer47 έγραψε:χωρις να χωρισω τον δισκο σε partitions δεν γινεται να το εγκαταστησω στον δισκο?
Όχι! Δεν υπάρχει περίπτωση! Διάβασε προσεκτικά τον οδηγό, κάνε δοκιμές με το gparted (μέχρι το σημείο που υποδεικνύει ο οδηγός ότι δεν γίνονται αλλαγές στον δίσκο) και θα τα καταφέρεις. Το πήρες από φόβο, το ζήτημα...
max mortimer47 έγραψε:επειδη δεν θελω να μπω σε μπελαδες με τα partitions(αν ειναι απαραιτητο δηλαδη να κανω partitions),σκεφτηκα να χρησιμοποιω το ubuntu αποκλειστικα απο το στικακι,γινεται να κατεβασω ολα τα video και audio codecs στο στικακι?Και να κατεβασω εφαρμογες συμβατες με το ubuntu στο στικακι?δηλαδη να εχω ενα πληρες λειτουργικο στο στικακι που να παιζει βιντεο,μουσικη,εφαρμογες?θελω να πω,αν απλα κανω run το ubuntu,ειναι το λειτουργικο πιο ελλειπες απο το αν το κανω εγκατασταση στο σκληρο δισκο?λειπουν πραγματα σε σχεση με την πληρη εγκατασταση?
Ναι γίνεται! Αυτό είναι εξάλλου το νόημα του persistent usb. Η διαφορά με την κανονική εγκατάσταση είναι η ταχύτητα και ο περιορισμός του χώρου. Για τα βασικά (codecs, μερικές πρόσθετες εφαρμογές κλπ) επαρκούν τα 2 GB που χρησιμοποίησες.
max mortimer47 έγραψε:Ξαναεπιστρεφω λιγο στον εξωτερικο σκληρο,γινεται να κανω τον εξωτερικο μου τουλαχιστον live usb?Να κανω δηλαδη run το ubuntu απο τον εξωτερικο οπως κανω και με το στικακι?Επειδη εχει πιο γρηγορες ταχυτητες απο το στικακι φυσικα.Απο οτι θυμαμαι οταν πηγα να φτιαξω το live usb,οταν εφτασα στο σημειο να επιλεξω τον drive(c,f,e κτλ)
(βλ. http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
βημα 8. Choose the USB drive and click 'Create')
δεν υπηρχε ως επιλογη ο εξωτερικος μου σκληρος.Ειναι απαραιτητο να ναι flash drive?δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιηθει σκληρος ως live usb(live hdd τελοςπαντων)?
Αυτός εδώ λέει ότι τα κατάφερε. Διάβασε το νήμα και τους συνδέσμους που παραθέτει...
http://www.uluga.ubuntuforums.org/showt ... ?t=1484354