Δημοσιεύτηκε: 25 Φεβ 2011, 10:12
από Epirotes
minios67 έγραψε:Γεια σας φίλοι μου.
Έχοντας την ευκολία ενός εξωτερικού σκληρού θέλησα να κάνω μια επαναδιάταξη των δεδομένων στον σκληρό του laptop.
Κι έχοντας την γκρίνια της γυναίκας μου για τον δύσκολο κωδικό στο 9.10 που είχα πριν έκανα μια εντελώς τρύπια από θέμα ασφάλειας εγκατάσταση 10.04.
Όνομα χρήστη user, κωδικός enter, εντελώς χαζό.

Ναι, εντελώς χαζό και επικίνδυνο συνάμα. Προσκαλείς τον κάθε κακόβουλο να αναλάβει το σύστημά σου και να το κάνει ότι θέλει. ;)

minios67 έγραψε:Κατά τύχη μετά από λίγο καιρό ανακάλυψα στους κωδικούς κάποιους με όνομα Couch user. Τα προσωπικά μου τα είχα μεταφέρει στον εξωτερικό σκληρό. Πρώτα έσβησα αυτούς τους κωδικούς, τους θεώρησα ύποπτους γιατί δεν τους είχα δει σε άλλη μου εγκατάσταση και νομίζω ότι καλά έπραξα.

Κακώς μάλλον γιατί στην Διεθνή κοινότητα κάπου διάβασα ότι έχει σχέση με το ubuntu one. ;)

minios67 έγραψε:
Το σύστημα έχει μολυνθεί από κάτι που δεν το ξήλωσα διαγράφοντας την προηγούμενη εγκατάσταση;
Υπάρχει κάτι που το πέρασα εν αγνεία μου στον εξωτερικό σκληρό και το πείρα μπαλάκι πείσω.
Με ποια μεθοδολογία και ποια εργαλεία ψάχνω, πού και για τι;
Να εξασφαλίσω ότι όλα είναι καθαρά και τέρμα οι επιπολαιότητες.
Ο ανιχνευτής ιών που είναι διαθέσιμος στο κέντρο λογισμικού τι λέει, πρέπει να ελέγξω με κάποιο άλλο antivirus;

Ξέχνα την περίπτωση ιών, ειδικά αν έκανες φορμάτ στο διαμέρισμα που υποπτεύεσαι. Άλλωστε μόνον ιούς των παραθύρων ανιχνεύουν τα αντιβιοτικά στο Λίνουξ. Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον. ;)