Δημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2011, 09:21
RomyMertz έγραψε:Έχει κολλήσει στο μυαλό μου το όλο θέμα και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.
Από ότι κατάλαβα, αυτό που πρέπει να έγινε, είναι να έκανα partition ubuntu μέσα στα windows, γι αυτό και έχω τα μισά giga και στα windows από ότι έβαλα αρχικά.
Κι αν είναι έτσι, ποια η διαφορά από το να εγκαταστήσω σε έναν ολόκληρο δίσκο πρώτα τα windows και μετά να βάλω το ubuntu, έχοντας έτσι δύο συστήματα side by side, από το να καθίσω και να μοιράσω τον δίσκο πρώτα σε partition? Κι όταν λέω διαφορά, και στις δύο περιπτώσεις αυτό που παίρνω δεν είναι δύο ανεξάρτητα συστήματα?
Όχι το ubuntu δεν το έχεις μέσα στα windows.Απλώς για να έχεις 2 ανεξάρτητα μεταξύ τους λειτουργικά πρέπει για το ένα να αφήσεις κάποιο μέρος από τον σκληρό σου δίσκο, και για το άλλο αυτό που περισσέψει.Λες στο 1 λειτουργικό "εσύ πήγαινε εκεί" και στο άλλο "και εσύ εδώ".(Δεν σε μπερδεύω με το extended partition που έχεις)
Εσύ τώρα έχεις εγκατεστημένο το Ubuntu και τα Windows αλλά τα έχεις ακατάστατα στον δίσκο σου με λάθος μεγέθη για τα partitions.
Αυτά που σου χρειάζονται είναι :
-ένα partition ext4 χGB για το Ubuntu
-ένα partition Linux Swap (τα διπλάσια από την RAM σου)GB
(-ένα partition NTFS χGB για τα Windows)
Εγώ προτείνω να αναδιαμορφώσεις τον δίσκο σου από την αρχή με τα partition που σου ανέφερα παραπάνω!
Για περισσότερες πληροφορίες:
viewtopic.php?f=9&t=766
viewtopic.php?f=9&t=756
viewtopic.php?f=14&t=859