Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2011, 22:50
από kzlazy
Reinach έγραψε: ...
Η στραβή μπορεί να σε/μας βρει, κάθε ώρα και στιγμή. Ας είμαστε stand-by για το χειρότερο κάθε μέρα. Από κρασάρισμα του λειτουργικού (όχι τόσο δραματικό) ως κρασάρισμα δίσκου. Δεν είναι και τόσο χρονοβόρο να κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας από τα ΕΓΓΡΑΦΑ μας ιδιαιτέρως αν - όπως στην περίπτωσή σου - περιέχουν ανεκτίμητη προσωπική εργασία και - κυρίως - αναντικατάστατη. Η δε συχνότητα λήψης των αντιγράφων ασφαλείας θα πρέπει να είναι ανάλογη της συχνότητας με την οποία τα τροποποιούμε.

:!: Αντίγραφα ασφαλείας σε κάτι εξωτερικό οπωσδήποτε(τέλος πάντων, έξω από τον κύριο δίσκο μας): εξωτερικό σκληρό δίσκο ή CD/DVD. Για να μην κλαίμε μετά. Το λειτουργικό θα διορθωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο δίσκος σε τελική ανάλυση μπορεί να πεταχτεί και να αντικατασταθεί. Αυτά όμως που δεν αντικαθίστανται;;

Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν νοείται οποιαδήποτε εργασία χωρίς τεκμηρίωση (αν χρειάζεται) και backup. Για να είμαι ειλικρινής, με μια δόση παράνοιας (εσείς θα κρίνετε αν η δόση είναι μεγάλη ή μικρή) δεν θεωρώ καν ότι παίρνω backup αν δεν έχω το αρχείο σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά σημεία (ένα το αρχικό και τουλάχιστον δύο αντίγραφα). Εχω καεί στο χυλό με τα cd/dvd (παλιά με δισκέτες...) και θέλω η πιθανότητα συνδυασμένης στραβής να τείνει προς το μηδέν...