Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2011, 15:06
Το BIOS το έψαξα τις προάλλες και είναι το τελευταίο. Κάρτα εξωτερική έχω βάλει και ενώ είχε μικροπροβλήματα στην αρχή και νόμιζα ότι είναι το λειτουργικό τελικά ήταν η ίδια η κάρτα (USB Wifi) οπότε δεν έχει να κάνει. Όλο το ζήτημα είναι στο λειτουργικό. Στάνταρ πράγματα. Μπήκα χθες με την επιλογή "χωρίς animations" που έχει και ο υπολογιστής πήγαινε μια χαρά. Έτρωγε τα ψιλοκολλήματά του μόνο όταν άνοιγα το firefox και ειδικά αν είχε κάποιο flash object. Αλλά και πάλι όχι τρελλά κολλήματα. Είναι καθαρά το γραφικό περιβάλλον και καθαρά το Unity και λιγότερο το gnome-Shell. Αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα γιατί με τα 11.04 δεν είχα τόσες καθυστερήσεις. Είχα πάλι ψιλοθέματα αλλά δεν είχα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Τα προβλήματα στο 11.04 άρχισαν μετά τα update αφού έχει βγει το 11.10. Δηλαδή εδώ και ένα 2μηνο. Τα 11.10 τα είχα βάλει τότε και μου έκαναν θέμα με τη θερμοκρασία και τα έβγαλα. Έβαλα τότε τα 11.04 και τώρα ξαναπήγα πριν 5 μέρες στα 11.10 μήπως και μου λυθεί αλλά δε μου λύνεται το πρόβλημα. Κάτι τρέχει στάνταρ με το γραφικό περιβάλλον. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το unity στα 11.04 δεν έκανε πρόβλημα ή τόσο πολύ τελοσπάντων και τώρα τον κάνει τον υπολογιστή να σέρνεται τρελλά. Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω φορμάτ και να πάω σε κάποιο Κέρνελ αρχαιότερο ή να βάλω τίποτα Xubuntu ή ακόμη να δοκιμάσω κάποια άλλη διανομή μήπως και αλλάζει το πράγμα.
Υ.Γ. Δε λέω, καλή η canonical αλλά με αυτά που κάνουν διώχνουν κόσμο από το ubuntu. Ελπίζω να μην κλείνει τον κύκλο του όπως πολλές άλλες διανομές. Εδώ και μερικούς μήνες βλέπω ότι κάποιες διανομές άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους πολύ στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι κάποια λάθη γίνονται και οι χρήστες απευθύνονται αλλού. Φτάσαμε στο σημείο που πλέον κάποιες διανομές άρχισαν να αναπτύσσονται και να παρέχουν υποστήριξη από καθαρά Ελληνικές κοινότητες. Αυτό τα λέει όλα για την εξέλιξη της τελευταίας διετίας. Και χωρίς να έχω κάτι με τις άλλες διανομές. Ίσα ίσα, νομίζω ότι ο ανταγωνισμός κάνει καλό. Αλλά όχι και μονότερμα.
Υ.Γ. Δε λέω, καλή η canonical αλλά με αυτά που κάνουν διώχνουν κόσμο από το ubuntu. Ελπίζω να μην κλείνει τον κύκλο του όπως πολλές άλλες διανομές. Εδώ και μερικούς μήνες βλέπω ότι κάποιες διανομές άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους πολύ στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι κάποια λάθη γίνονται και οι χρήστες απευθύνονται αλλού. Φτάσαμε στο σημείο που πλέον κάποιες διανομές άρχισαν να αναπτύσσονται και να παρέχουν υποστήριξη από καθαρά Ελληνικές κοινότητες. Αυτό τα λέει όλα για την εξέλιξη της τελευταίας διετίας. Και χωρίς να έχω κάτι με τις άλλες διανομές. Ίσα ίσα, νομίζω ότι ο ανταγωνισμός κάνει καλό. Αλλά όχι και μονότερμα.