Δημοσιεύτηκε: 26 Δεκ 2011, 02:07
tonygourd έγραψε:Καλησπέρα, είμαι σχετικά καινούργιος στο linux οπότε θα ήθελα να διξεται κατανόηση XD
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και καλώς ήλθες στον όμορφο κόσμο του Λίνουξ. Ασφαλώς και θα δείξουμε την απαιτούμενη κατανόηση, άλλωστε όπως έλεγε ένας Γερμανός καθηγητής μου: "Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις παρά μόνον χαζές απαντήσεις" ή κάπως έτσι.
tonygourd έγραψε:Εδώ και καμιά βδομάδα προσπαθώ να βάλω το ubuntu 11.04 στον Η/Υ (Hp g62-A80sv) εγκατάσταση γίνεται εξαιρετικά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά μόλις γίνεται το restart βγαίνει μαύρη οθόνη και δεν γίνεται τίποτα παραπάνω ... (το ίδιο συμβαίνει και όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω το Fedora, Debian kai to Kubuntu)
Έχεις τσεκάρει κατά την εγκατάσταση να κατεβάσει κι ενημερώσεις από το διαδίκτυο; Υποψιάζομαι ότι ο οδηγός για την κάρτα γραφικών δημιουργεί το πρόβλημα, δηλ. κανονικά στο τέλος της επανεκκίνησης υπάρχει προεγκαταστημένος οδηγός ανοικτού κώδικα για την αντίστοιχη κάρτα (nvidia, ATI) που στην περίπτωσή σου ή δεν εγκαταστάθηκε σωστά ή δεν λειτουργεί σωστά. Έχεις δοκιμάσει το μέσο που χρησιμοποιείς για την εγκατάσταση, να ξεκινήσεις δηλ. το μηχάνημα μ' αυτό μέχρι να σε βγάλει στην επιφάνεια εργασίας σε γραφικό περιβάλλον;
tonygourd έγραψε:δεν ξέρω τι άλλο να κάνω (το ποιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών αλλά επίσης δεν έχω ιδέα με το τι να κάνω).
P.S.: έχω δοκιμάσει και το 10.04 και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.
Σε λειτουργία επαναφοράς μπαίνει; Χονδρικά από την λειτουργία αυτή μπορείς να προσπαθήσεις διορθώσεις τυχόν προβλήματα κατά την εκκίνηση, μπορείς π.χ. να βγεις σ' ένα τερματικό, να συνδεθείς κανονικά γράφοντος όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης κι από εκεί να δεις ποιός οδηγός είναι σε χρήση και δημιουργεί το πρόβλημα και να τον αντικαταστήσεις με άλλον που να δουλεύει.