Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2012, 14:51
Re4cTiV3 έγραψε:Άρα να ξανακάνω καθαρή εγκατάσταση σε 11.10 32bit (γιατί τώρα έχω 64) ;
Στο swap τι να βάλω που έχω 4gb; 3500;
Εάν βάλεις Ubuntu 32bit , θα εγκατασταθεί ο πυρήνας generic-pae . Η μνήμη που θα σου αναγνωρίζει θα είναι σχεδόν 4Gb. Δεν θα χάσεις δηλαδή. (Εμένα μου αναγνωρίζει 3.9). Όσον αφορά τη swap συνίσταται να φτιάχνεις την μισή της πραγματικής σου μνήμης. 4Gb φυσική μνήμη = 2Gb swap.. Sorry , την διπλή ήθελα να πω.
Προσωπικά πάντως , πιστεύω πως είναι θέμα κάρτας-drivers και όχι swap. Με 4Gb φυσικής μνήμης ,δεν νομίζω να χρησιμοποιήσεις ποτέ την swap.(εξαίρεση αποτελούν ΠΑΡΑ πολύ βαριές εφαρμογές). Και δεν είναι ανάγκη να κάνεις επανεγκατάσταση για να φτιάξεις swap. Μπορείς να φτιάξεις ένα swap-file (που να το προσαρτήσεις μετά μόνιμα) ή και κανονικό swap partition ακόμη και τώρα.
Ότι αποφασίσεις.
*Κοίτα μερικά "σενάρια" από το Ubuntu Documentation
έγραψε:Example Scenarios
Low RAM and low disk space With 512 MiB RAM and 30 GB hard disk, use 512 MiB for swap since RAM is very low.
Low RAM and high disk space With 512 MiB RAM and 100 GB hard disk, use 1 GiB for swap since RAM is very low and hard disk space is plentiful.
High RAM and low disk space With 2 GiB RAM and 30 GB hard disk, use 1 GiB for swap since hard disk space is very low.
High RAM and high disk space With 2 GiB RAM and 100 GB hard disk, use 2 GiB for swap since hard disk space is plentiful.