Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2012, 21:13
simosx έγραψε:
Δες στο http://www.youtube.com/kalaitsa (Βίντεο «Διαμόρφωση δίσκου με παραδείγματα» για το εργαλείο). Δες το βίντεο ώστε να είσαι σίγουρος για κάθε ενέργεια που θα κάνεις. Είναι σημαντικό.
ειδα το βιντεο αλλα δεν ειδα κατι που δεν εχει ο οδηγος η δεν γνωριζα ως τωρα.
Learner έγραψε:Το παρακάτω είναι δική μου άποψη. Δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη παρά μόνο σε ένα HP που είχε ενσωματωμένα εργαλεία γι'αυτή την διαδικασία
Προσπάθησε να πάρεις backup μόνον τα hidden partitions . Θα χρειαστείς πολύ λιγότερα DVD's απ' ότι αν πάρεις 300GB backup σε DVD's . Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω πόσα DVD's θα χρειαστείς για 300GB.
ΠΡΟΣΟΧΗ! πριν διαγράψεις οτιδήποτε δοκίμασε να δεις αν δουλεύουν τα DVD's που έφτιαξες. Δηλαδή αν κάνει boot ο υπολογιστής σου από αυτά. Αν κάνει τότε μπορείς να διαγράψεις με ασφάλεια τα hidden partitions.
Το backup κάνε το με οποιοδήποτε πρόγραμμα backup ΕΚΤΟΣ και αν έχει το qosmio ενσωματωμένα εργαλεία γι' αυτή τη δουλειά. Το backup θα το πάρεις σε μορφή .iso . Δηλαδή το αποτέλεσμα των backup να είναι αρχεία της μορφής .iso που να μπορείς μετά να τα κάψεις σε DVD's.
λογικα αυτο θα δοκιμασω.
θα κοιταξω τωρα αν γινεται να καψω το recovery και το αλλο hidden (λογικα αυτα δεν ειναι για recovery? το sda3/4 που εχω στο ss στο πρωτο ποστ).
πως να δοκιμασω μετα αν ειναι κομπλε το backup ετσι ωστε να μπορω να τα επαναφερω αν τα χρειαστω?
δεν εχει καποιο προγραμμα προεγκατεστημενο (δεν ετυχε να δω κατι τετοιο), αλλα εχω το easeus partiton manager.
edit:
βασικα,
τι θα γινει αν κανω convert σε logical το sda3?
θα σβηστει? θα εχω προβληματα?
γιατι ΑΝ γινεται ετσι χωρις χασουρα, μου φαινεται πολυ απλο το θεμα