Δημοσιεύτηκε: 28 Απρ 2012, 14:25
Αναβάθμιση από 11.10 σε Laptop (HP Dv7-3020EA) και σε Desktop.Κανένα πρόβλημα και δουλεύει και το Compiz με κύβο κλπ απρόσκοπτα.
Σε ένα άλλο PC με xubuntu 11.10 έκανα αναβάθμιση σε 12.04 και πήρα το ... σύστημα στο χέρι...και ξανά καθαρή εγκατάσταση.Το πρόβλημα ήταν στο ότι είχα εγκαταστήσει το emerald στο 11.10 (xubuntu) και στο 12.04 δεν δουλεύει προς το παρόν....
Πάντως και παρά τον καινούριο πυρήνα η διανομή φαίνεται πιο βαριά από την προηγούμενη.Όχι τόσο σε ταχύτητα αλλά σε θερμοκρασίες.
Η μπαταρία του Laptop πάντως κρατάει περισσότερο με τον 3.2 kernel.
Η autohide λειτουργία του Launcer στην αρχή με ενόχλησε , αλλά γρήγορα το συνήθισα.
Όλα καλά λοιπόν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το Unity ...Αντίθετα το Gnome Shell δεν μου αρέσει.
Βέβαια αξεπέραστο θεωρώ ακόμη το κλασσικό παραμετροποιήσιμο Gnome ...Μακάρι το Mate να εξελιχθεί ...
Για όσους (όπως κι εγώ) θέλουν το κλασικό Ubuntu ήχο έναρξης κάντε τα παρακάτω:
Σε τερματικό δώστε: sudo apt-get install dconf-tools ubuntu-sounds sox xfconf
κατόπιν προσθέστε στις εφαρμογές κατά την εκκίνηση τα εξής:
Όνομα: Login Sound (ή ότι άλλο θέλετε)
Εντολή :play /usr/share/sounds/ubuntu/stereo/desktop-login.ogg
Και έχετε τον γνωστό ωραίο ήχο εκκίνησης του Ubuntu.
Σε ένα άλλο PC με xubuntu 11.10 έκανα αναβάθμιση σε 12.04 και πήρα το ... σύστημα στο χέρι...και ξανά καθαρή εγκατάσταση.Το πρόβλημα ήταν στο ότι είχα εγκαταστήσει το emerald στο 11.10 (xubuntu) και στο 12.04 δεν δουλεύει προς το παρόν....
Πάντως και παρά τον καινούριο πυρήνα η διανομή φαίνεται πιο βαριά από την προηγούμενη.Όχι τόσο σε ταχύτητα αλλά σε θερμοκρασίες.
Η μπαταρία του Laptop πάντως κρατάει περισσότερο με τον 3.2 kernel.
Η autohide λειτουργία του Launcer στην αρχή με ενόχλησε , αλλά γρήγορα το συνήθισα.
Όλα καλά λοιπόν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το Unity ...Αντίθετα το Gnome Shell δεν μου αρέσει.
Βέβαια αξεπέραστο θεωρώ ακόμη το κλασσικό παραμετροποιήσιμο Gnome ...Μακάρι το Mate να εξελιχθεί ...
Για όσους (όπως κι εγώ) θέλουν το κλασικό Ubuntu ήχο έναρξης κάντε τα παρακάτω:
Σε τερματικό δώστε: sudo apt-get install dconf-tools ubuntu-sounds sox xfconf
κατόπιν προσθέστε στις εφαρμογές κατά την εκκίνηση τα εξής:
Όνομα: Login Sound (ή ότι άλλο θέλετε)
Εντολή :play /usr/share/sounds/ubuntu/stereo/desktop-login.ogg
Και έχετε τον γνωστό ωραίο ήχο εκκίνησης του Ubuntu.