Δημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2012, 23:07
fkol k4 έγραψε:
Δεν βάζω το δικό μου χέρι στη φωτιά, αλλά ο τύπος έχει ταμπελίτσα "HP Expert", οπότε μάλλον ξέρει τι λέει...
Εδώ
Όλα κομπλέ !
Και τυχερό το φιλαράκι (κι εγώ δηλαδή , γιατί αν δεν δούλευε κάτι εγώ θα έπρεπε να του το ρυθμίσω
Δεν χρειάστηκε φυσικά να ακολουθήσω όλα τα βήματα , που γράφει ο Hp Expert στο site , μέχρι ένα σημείο μόνο.
Συνοπτικά :
1) Εγκατάσταση του εργαλείου Partition wizard home edition , άνοιγμα και μετατροπή του C: σε Logical . (χρειάζεται reboot ,κατά τη διάρκεια του reboot γίνεται η μετατροπή) . Αυτό χρειάζεται γιατί μετατρέπεται αυτόματα ο C: σε extedend διαμέρισμα !!
2) Άνοιγμα πάλι του ίδιου εργαλείου και move/resize , δημιουργούμε χώρο για το Ubuntu . (κι εδώ χρειάζεται reboot)
3) Τον unllocated space που έχει δημιουργηθεί τον σπάμε σε 2 ή 3 (αν θέλουμε και ξεχωριστό /home) διαμερίσματα , ΠΑΛΙ με το ίδιο εργαλείο.. (partition manager) . Δεν μπορούμε να κάνουμε δημιουργία με το Gparted . Το δοκίμασα !
4) Ήρθε η ώρα να κάνουμε boot στο Ubuntu .. και πλέον επιλέγουμε τα διαμερίσματα που έχουμε φτιάξει .. και τα ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ*..!! Τα δημιουργούμε ξανά με ext4 journal και swap .. και είμαστε έτοιμοι για εγκατάσταση.
*αν δεν τα διαγράψουμε δημιουργείτε πρόβλημα με την αρχή του block .. misaligned και παίρνουμε μήνυμα για poor performance.