Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2012, 16:14
perseas11 έγραψε:Είμαι νέος (πολύ νέος) στο ubuntu. Εγκατέστησα χθες στον υπολογιστή μου μέσω wubi -τρέχει και windows 7- το ubuntu 12.04 και ξεκίνησα να το σκαλίζω διαβάζοντας οδηγούς από το διαδίκτυο. Ανάμεσα σε αυτούς βρήκα και κάποιους που αναφέρονται στο τερματικό. Από ότι έχω καταλάβει υπάρχει το τερματικό που εκτελείται μέσω του περιβάλλοντος γραφικών του ubuntu, δηλαδή παράθυρο μέσα στο περιβάλλον γραφικών, και αυτό που εκτελείται πατώντας alt+ctrl+f2. Τί διαφορά έχουν;
Πάμε τώρα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πατώ κανονικά το alt+ctrl+f2, ωστόσο μπαίνω σε μία μαύρη οθόνη και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα το σύστημα δείχνει ότι δεν παίρνει σήμα η οθόνη από την κάρτα γραφικών. Τί μπορώ να κάνω; Εάν σε αυτή την κατάσταση πατήσω alt +f12 επανέρχομαι κανονικά στην επιφάνεια εργασίας του ubuntu...
Το σύστημα: 4πύρηνος επεξεργαστης, 6 giga ram, κάρτα γρ. 8600 gt
Η εγκατάσταση του Ubuntu με wubi είναι ένας τρόπος τον οποίο χρησιμοποιούμε μόνο για να δοκιμάσουμε το λειτουργικό μιας και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία αλλαγή στο σύστημά μας! Για αυτό λοιπόν δεν συστήνουμε τις εγκαταστάσεις wubi αλλά καθαρές εγκαταστάσεις. Μπορείτε να δείτε πως θα κάνετε εγκατάσταση του Ubuntu στο σύστημά σας με την βοήθεια των οδηγών του forum: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859
! |
Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την perseas11 Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.Αυτόματο script υπογραφής |
Με το συνδυασμό που προείπες βγαίνεις από το γρ. περιβάλλον ενώ με το τερματικό εξακολουθείς να είσαι. Δεν προτείνεται , αν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα , να μπαίνεις σε εκείνο το περιβάλλον.
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.