Δημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2012, 21:57
από eliasps
ion έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.είμαι αρχάριος στο ubuntu(12.04). έχω εγκαταστήσει το ubuntu με usb στο laptop και κατά την διαδικασία αυτή δεν έβαλα κωδικό καθόλου για να μπαίνω χωρίς να απαιτείται login. Έτσι γίνεται είσοδος κανονικά χωρίς να μου ζητά κωδικό.Όμως όταν θέλω να κάνω install ή αναβαθμιση μου ζητάει συνθηματικό πράγμα που δεν έχω βάλει και φυσικά όταν κάνω αλλαγή χρήστη θέλει κωδικό που δεν υπάρχει.

Eκεί που σου ζητάει κωδικό δοκίμασες να πατήσεις σκέτο Enter χωρίς να πληκτρολογήσεις τίποτα;

Σου συνιστώ να βάλεις έναν κωδικό, καθώς αυτό το σύστημα που υπάρχει με τους χρήστες και τα δικαιώματά τους στο ubuntu και στο linux γενικότερα, είναι υπεύθυνο κατά ένα μεγάλο βαθμό για την πολύ καλή ασφάλεια που παρέχουν το linux συστήματα. Αν και δεν νομίζω να επηρεάζει την ασφάλεια μιάς και στον ζητάει τελικά και ας είναι κενός. Τέλος πάντων.

Μπορείς να το κάνεις ανοίγοντας το System Settings (Ρυθμίσεις συστήματος), κάτω από την κατηγορία System (Σύστημα), το τελευταίο εικονίδιο γράφει User accounts (λογαριασμοί χρηστών) ή τα αντίστοιχα ελληνικά αν δεν χρησιμοποιείς αγγλικό σύστημα.
Στο παράθυρο που θα ανοίξει μπορείς να αλλάξεις τον κωδικό σου και να φτιάξεις νέο, καθώς και να ενεργοποιήσεις το αυτόματο login (δηλαδή να μη σου ζητάει κωδικό για να κάνεις login κατά το boot), πράγμα που λύνει το αρχικό πρόβλημά σου. Άμα δεν σε αφήνει, πάνω δεξιά έχει επιλογή Lock/Unlock προκειμένου να έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις τις τρέχουσες ρυθμίσεις.

Καλώς όρισες στην κοινότητα.

ΕDIT:Eπίσης άμα η εγκατάστασή σου είναι νέα και δεν έχεις κάτι να χάσεις, τότε ξανακάνε εγκατάσταση το Ubuntu και βάλε κωδικό. Και μετά ακολουθείς τα βήματα παραπάνω για να ενεργοποιήσεις το αυτόματο login.