Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2012, 01:35
από dim459
Δεν έχω εμπειρία από peppermint και bodhi, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει, νομίζω ότι και οι τρεις διανομές που αναφέρεις θα τρέξουν άνετα στον υπολογιστή.
Υπό την προϋπόθεση πως η εντύπωσή μου πως το Lubuntu είναι πιο <<πλήρες>> είναι σωστή (το τονίζω, δεν επιμένω, αφού δεν έχω ασχοληθεί με τα άλλα δύο), θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα αυτό.
Από εκεί και πέρα επειδή το προεπιλεγμένο software στο Lubuntu κινείται στη λογική του να είναι ελαφρύ, θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις εσύ κάποιες εφαρμογές, πχ το Libreoffice ή τον Firefox αν δε σου αρέσει ο chromium (φαντάσου την <<ελεύθερη>> εκδοχή του google chrome).
Αν ρίξεις μια ματιά στους οδηγούς θα βρεις αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το πως εγκαθιστούμε λογισμικό και τι χρειάζεται για να αναπαράγονται όλα τα αρχεία πολυμέσων.
Για τα διάφορα video με κάλυψαν οι προηγούμενοι δεν εξαρτάται μόνο από το λειτουργικό αλλά και από το hardware.
Σίγουρα όμως θα έχεις ένα μεγάλο όφελος από τους πόρους που δε θα καταναλώνονται από antivirus και λοιπές αηδίες, τις οποίες δε θα χρειάζεσαι πλέον.
Κάνε τις δοκιμές σου και όπου κολλήσεις μιας και είσαι αρχάριος άνοιξε θέματα στις αντίστοιχες κατηγορίες.
Δεν είναι δύσκολο, απλά κάποια πράγματα γίνονται διαφορετικά.
Καλώς ήρθες !