Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2012, 02:03
από fkol k4
dim459 έγραψε:Υπό την προϋπόθεση πως η εντύπωσή μου πως το Lubuntu είναι πιο <<πλήρες>> είναι σωστή (το τονίζω, δεν επιμένω, αφού δεν έχω ασχοληθεί με τα άλλα δύο), θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα αυτό.

Απλά πληροφοριακά:
  • Το Lubuntu είναι το γνωστό Lubuntu με το LXDE περιβάλλον. Ελαφρύ, γρήγορο και λιτό.
  • Το peppermint είναι το Mint του Lubuntu (το Mint δεν το λέω τυχαία, η ομάδα του peppermint είναι κατά πλειοψηφία developers του Linux Mint), δηλαδή το Lubuntu με προεγκαταστημένους codecs και κάποιες μικροαλλαγές (Gnome terminal αντί lxterminal, Ναυτίλος αντί Pcmanfm για παράδειγμα) καθώς και κάποιες διαδικτυακές εφαρμογές της ομάδας του peppermint. Για κάποιον που θέλει να απομακρυνθεί λιγότερο από το Gnome, αλλά παράλληλα να έχει ένα ελαφρύ γραφικό περιβάλλον (LXDE), είναι η ιδανική επιλογή. Διαφορές στην απόδοση με το Lubuntu δεν έχω διαπιστώσει, αν και το standard Lubuntu δεν το έχω χρησιμοποιήσει παρά ελάχιστα, σε αντίθεση με το peppermint (από όπου γράφω τώρα).
  • Το Bodhi είναι ακόμα πιο ανεξάρτητη διανομή, με δικά της αποθετήρια. Για την εύκολη προσαρμογή του έχει πλέον πακέτα «μαζικών εφαρμογών». Για παράδειγμα, με το πακέτο bodhi-online-media «καθαρίζεις» από codecs για το Internet, μιας και εγκαθιστά ταυτόχρονα το ubuntu-restricted-exrtras, τη java της Oracle και το Adobe flash. Είναι ότι ταχύτερο έχω δει σε υπολογιστή ακόμα και με ενεργοποιημένο το compositing. Το μειονέκτημα είναι πως το περιβάλλον του (Ε17) δεν «χωνεύει» κάποιες εφαρμογές (πχ το Ubuntu One έχει πρόβλημα).