Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2012, 12:36
από eliasps
Εικόνα


Για να κατεβάσετε το Ubuntu GNOME 16.10 Yakkety Yak επιλέξτε:
Αρχείο torrent:
Ubuntu GNOME 16.10 64bit (EFI Support)
Ubuntu GNOME 16.10 32bit
Aπευθείας λήψη:
Ubuntu GNOME 16.10 64bit (ΕFI Support)
Ubuntu GNOME 16.10 32bit

Για να κατεβάσετε το Ubuntu GNOME 16.04 LTS Xenial Xerus επιλέξτε:
Αρχείο torrent:
Ubuntu GNOME 16.04 LTS 64bit (EFI Support)
Ubuntu GNOME 16.04 LTS 32bit
Aπευθείας λήψη:
Ubuntu GNOME 16.04 LTS 64bit (ΕFI Support)
Ubuntu GNOME 16.04 LTS 32bit


Με την κυκλοφορία της έκδοσης Ubuntu 12.10 (Quantal Quetzal) το γνωρίσαμε ως την πρώτη συγκροτημένη ανεπίσημη προσπάθεια δημιουργίας μίας Ubuntu-based διανομής με περιβάλλον εργασίας το ολοκληρωμένο GNOME 3. Υπήρξαν προηγουμένως αξιόλογα projects προκειμένου να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο, όπως το Ubuntu GNOME Shell Remix, αλλά δεν είχαν το μέγεθος και την οργάνωση του Ubuntu GNOME.
H διανομή με την τότε ονομασία Ubuntu GNOME Remix 12.10, ήταν κάτι που έλειπε από τα παράγωγα του Ubuntu, ένα remix του Ubuntu με προεγκατεστημένο περιβάλλον εργασίας το δημοφιλές GNOME Shell.
Με την έκδοση 13.04 το Ubuntu GNOME Remix, πλέον επίσημα με την ονομασία Ubuntu GNOME, ήρθε να ολοκληρώσει την οικογένεια των παραγώγων του Ubuntu, η οποία αποτελείται από διανομές Ubuntu με όλα τα μεγάλα περιβάλλοντα εργασίας.

Xαρακτηριστικά

Η κάθε έκδοση του Ubuntu GNOME που κυκλοφορεί δυστυχώς δεν περιέχει την τελευταία έκδοση του GNOME, αλλά την προηγούμενη. Αυτό γιατί ο κύκλος ανάπτυξης του GNOME και του Ubuntu είναι πανομοιότυποι, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει χρόνος για τον απαραίτητο έλεγχο των τελευταίων πακέτων του GNOME ώστε να διαπιστωθεί αν λειτουργούν χωρίς προβλήματα στο Ubuntu. Έτσι, επιλέγεται η προηγούμενη έκδοση του GNOΜΕ για να αποφευχθούν τα bugs που συνήθως υπάρχουν σε νέο και μη δοκιμασμένο λογισμικό, ώστε η διανομή να είναι κατάλληλη για τον χρήστη.
Για λόγους δοκιμών, υπάρχουν σχετικά αποθετήρια για την αναβάθμιση των συστατικών του GNOME στην νεότερη έκδοση.


Απαιτήσεις συστήματος

Το Ubuntu GNOME δεν είναι η κατάλληλη διανομή για παλιούς υπολογιστές. Το προεγκατεστημένο γραφικό περιβάλλον, το GNOME-Shell έχει αρκετά εφέ και αυτό το καθιστά σχετικά βαρύ.
Αν και είναι αρκετά γρήγορο, σε παλιότερους υπολογιστές δεν θα είναι χρηστικό. Για παλιούς υπολογιστές δείτε εναλλακτικές επιλογές όπως το Xubuntu και το Lubuntu.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος:
  • Επεξεργαστής: 1 GHz processor (Intel Celeron ή καλύτερος)
  • Μνήμη RAM: 1024 MB (Ελάχιστη), 2048MB (Προτεινόμενη)
  • Κάρτα γραφικών: Με επιτάχυνση 3D και 256MB μνήμη


Συμμετοχή

Οι χρήστες και όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στο Ubuntu GNOME αρχικά θα μπαίνουν στην ομάδα “Ubuntu GNOME” η οποία είναι ανοιχτή για όλους. Μετά από συνεισφορά τριών μηνών θα μπορούν να μπουν σε κάποια από τις ομάδες “Ubuntu GNOME Development” και “Ubuntu GNOME Marketing”, που με την είσοδό τους σε αυτές τις ομάδες, ουσιαστικά έχουν μία επίσημη συμμετοχή στο Ubuntu GNOME (σαν το αντίστοιχο Ubuntu Membership). Η πρώτη αφορά όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν σε κατηγορίες όπως Packaging, Bug Control, Testing και τα σχετικά, ενώ η δεύτερη όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προώθηση του Ubuntu GNOME βοηθώντας σε γραφικό σχεδιασμό, διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα σχετικά.

Ο λόγος που κάποιος χρειάζεται να έχει αυτήν την τρίμηνη συνεισφορά και κάποιες άλλες "απαιτήσεις" είναι πως η συμμετοχή ενός μέλους σε αυτές τις ομάδες μπορεί να σημάνει και κάποια ειδικά δικαιώματα διαχείρισης και εν συνεχεία είσοδο σε πιο permission-based ομάδες, όπως η διαχείριση του website, η διαχείριση των bugs που αφορούν το project, η διαχείριση των ISO trackers και τα σχετικά. Δηλαδή αυτές οι ομάδες είναι moderated επειδή παραχωρούν ειδικά δικαιώματα στα μέλη τους, που αν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, θα προκαλέσουν προβλήματα στον κύκλο ανάπτυξης του Ubuntu GNOME.