Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2012, 23:29
από eliasps
Off topic:
dim459 έγραψε:α) Την τελευταία εβδομάδα παρατήρησες κάποιο κόλλημα κατά την είσοδο στο gnome shell ; Σε μένα το έκανε και δε λυνόταν ούτε με ctrl+alt+f1 και επανεκκίνηση του lightdm, μόνο με reboot. Tώρα μοιάζει να διορθώθηκε, δεν πρόσεξα ιδιαίτερα τι ενημερώσεις έκανε.

Ναι! Αλλά όχι ακριβώς αυτό που αναφέρεις, αν κατάλαβα καλά.
Έδινα τον κωδικό μου στην login screen, πατούσα Enter και με ξαναγυρνούσε στην login screen συνεχώς. Μπήκα από την κονσόλα ενώ βρισκόμουν στην login screen, εγκατέστησα τον kdm και τον έθεσα ως default display manager, μετά από επανεκκίνηση, έκανα login στο Gnome-Shell κανονικά από τον kdm και στην συνέχεια, από το τερματικό έβαλα πάλι ως default display manager τον lightdm. Μετά απο νέα επανεκκίνηση, το πρόβλημα διορθώθηκε. Ούτε εγώ πρόσεξα τι ενημερώσεις έγιναν και δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα.
dim459 έγραψε:β) Η κάρτα σου δουλεύει με τον κλειστό ή τον ανοιχτό οδηγό. Όταν είχα debian 32 bit δούλευε μια χαρά με τον ανοιχτό, με ubuntu 64 bit, αναγκάστηκα να βάλω τον fglrx.

Η κάρτα δουλεύει με τον ανοιχτό οδηγό, έχω σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, αλλά έχω εγκαταστήσει ένα extension που μπορώ εύκολα να ρυθμίζω την ενέργεια που καταναλώνει η κάρτα, οπότε όταν δεν χρησιμοποιώ κάποιο πρόγραμμα που να απαιτεί υψηλή χρήση γραφικών, βάζω την ρύθμιση στο low και πέφτουν οι θερμοκρασίες.
Με τον κλειστό οδηγό στην 11.10 και στην 12.04 είχα πρόβλημα με την ανάλυση της splash screen. Είχε χαλάσει και δεν έλεγε να φτιάξει με τίποτα. Δοκίμασα 1000 ρυθμίσεις δικές μου και άλλες τόσες που βρήκα στην google χωρίς αποτέλεσμα. Με την κυκλοφορία της 12.10, σκέφτομαι να κάνω νέα εγκατάσταση 64bit αυτή τη φορά. Θα δω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κάρτα τότε.

@Learner
Στην περίπτωση που αποφασίσω τελικά να έχω μόνο το GNOME, θα κάνω μία πλήρη απεγκατάσταση του Unity και όλων των εξαρτήσεων του. Είναι σχετικά εύκολο, το είχα κάνει και παλιότερα.