Δημοσιεύτηκε: 16 Φεβ 2013, 11:14
eliasps έγραψε:Η μεγιστοποίηση ναι μεν λειτουργεί με διπλό κλικ, αλλά η ελαχιστοποίηση δεν λειτουργεί με ένα δεξί κλικ πάνω στη μπάρα, αλλά με δεξί κλικ και επιλογή από το μενού (πράγμα εκνευριστικό).Όλα τα παραπάνω τα γράφω για την κατάσταση μετά την εγκατάσταση (default).
Ναι μετά την εγκατάσταση είναι έτσι, την ελαχιστοποίηση απευθείας με δεξί κλικ πρέπει να την ορίσει ο χρήστης.
dim459 έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να γίνει και με το μεσαίο κλικ ρυθμισμένο στο lower, δε νομίζω ότι πάει το παράθυρο κάτω-κάτω, μόνο ένα επίπεδο, οπότε εναλλάσσεις αυτά που θες, επειδή όμως είμαι στο laptop και δεν έχω μεσαίο κλικ, επιφυλάσσομαι μήπως λέω βλακείες. Όταν πάω στο σταθερό (ή βάλω ποντίκι) θα το δοκιμάσω.
Το δοκίμασα, είναι όπως το λέω εναλλάσσει τα δύο παράθυρα που είναι πάνω-πάνω, όχι όλα.
eliasps έγραψε:Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα κουμπιά πρέπει να είναι στην μπάρα, άσχετα με το αν τα χρησιμοποιείς ή όχι και αν για κάποιο λόγο δεν τα θες, τα αφαιρείς.
Σαφώς καλύτερη επιλογή από το να μην υπάρχουν καθόλου και ένας χρήστης που δεν γνωρίζει πως να τα βάλει στη μπάρα, να αναγκάζεται να ρωτάει σε forum/irc πως γίνεται, πράγμα που γινόταν συχνά στις πρώτες μέρες του Gnome-Shell.
To ίδιο ισχύει και για την επιλογή "Shut down" που μέχρι πρόσφατα, χρειαζόταν να εγκαταστήσεις extension για να την έχεις. Eυτυχώς διορθώθηκε.
Για το shut down συμφωνώ απόλυτα, ήταν άβολο να πρέπει να πατάς πρώτα το alt.
Για τα υπόλοιπα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Επειδή θεωρώ πως το gnome shell θέλει να πάει το desktop <<κάπου αλλού>>, κοινώς κρίθηκε (ορθώς ή εσφαλμένα δεν το εξετάζω εδώ, είναι επίσης θέμα υποκειμενικό) ότι κάποιες λειτουργίες απλοποιούνται αν ξεφύγουμε από το συνήθη τρόπο εκτέλεσής τους, είμαι της άποψης ότι είναι σωστή η επιλογή by default ο τρόπος εκτέλεσης να είναι ο προτεινόμενος διαφοροποιημένος και να υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης του κλασσικού, παρά το αντίθετο, το οποίο θα καταστρατηγούσε τη λογική της προτεινόμενης αλλαγής, αφού άπαντες θα εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν αυτό που είχαν συνηθίσει.
Πάνω κάτω στην ίδια λογική κινήθηκε και το unity. Και εδώ λοιπόν όπως προανέφερα εισέρχεται το υποκειμενικό στοιχείο. Στο μεν gnome shell βρήκα την πρόταση βολική-ορθολογική και το χρησιμοποιώ, στο δε unity όχι και το εγκατέλειψα.
(Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι στο unity 2d που ήταν το μόνο που μπορούσε να τρέξει το laptop μου, δεν υπήρχε η δυνατότητα των hot corners, που λύνει πολλά θέματα, ενώ όταν εμφανίστηκε το gnome shell ήδη είχα hardware που το σήκωνε, μου άρεσε και δεν ασχολήθηκα με το unity 3d σε συνδυασμό με hot corners. Επιπλέον θεωρούσα και θεωρώ το compiz ασταθές και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος προτίμησης του gnome shell, αφού δεν το χρησιμοποιεί).