Δημοσιεύτηκε: 21 Φεβ 2013, 20:12
Καλησπερα σε ολη την παρεα! Παιδια θα χρειαστω την βοηθεια σας παλι για να μπορεσω να κανω κατι. Θελω να μαθω τον τροπο πως να φτιαξω τον σκληρο δισκο που εχω χωρισει σε 2 partition να γινει παλι 1.
Ποιο αναλυτικα θελω στον δευτερο μου δισκο sdb που εχει μεσα Linuxmint KDE 14 και Linuxmint cinnamon 14 σε 2 partition, να γινει παλι ενα και να εχω μονο kubuntu 12.10. Και ποιο αναλυτικα, εχω δυο δισκους με 4 λειτουργικα:
GParted
>dev/sda (δεν θελω να τον πειραξω καθολου)
dev/sda1 ntfs 100MB
dev/sda2 ntfs 234GB (windows 7.)
dev/sda5 ext4/ 231GB (ubuntu 12.10)
>dev/sdb (ο δισκος που θελω να γινει ενας, αλλα να υπαρχη η κατατμηση με τα 2,79GB μνημης swap.)
dev/sdb1 ext4 222GB (Linuxmint KDE)
αδιαθετα 977ΜΒ (αυτη η κατατμηση μαλλον δημιουργηθηκε καταλαθος.)
dev/sdb5 Linux-swap 2,79GB.
dev/sdb6 ext4 228GB (Linuxmint cinnamon)
αδιαθετα 1,02ΜΒ (και αυτη η κατατμηση μαλλον δημιουργηθηκε καταλαθος.)
Και ακομη ποιο αναλυτικα με τις εικονες απ το GParted:

Με ποιον τροπο θα τον διαγραψω για να συνεχεισω στην εγκατασταση; Θα διαγραφη ολοκληρος ο δισκος μαζι με το χωρο swap και θα δημιουργησω αν θελω μετα καινουργιο swap, η θα διαγραφουν τα παντα εκτος τα 2,79GB μνημη swap;
Ποιο αναλυτικα θελω στον δευτερο μου δισκο sdb που εχει μεσα Linuxmint KDE 14 και Linuxmint cinnamon 14 σε 2 partition, να γινει παλι ενα και να εχω μονο kubuntu 12.10. Και ποιο αναλυτικα, εχω δυο δισκους με 4 λειτουργικα:
GParted
>dev/sda (δεν θελω να τον πειραξω καθολου)
dev/sda1 ntfs 100MB
dev/sda2 ntfs 234GB (windows 7.)
dev/sda5 ext4/ 231GB (ubuntu 12.10)
>dev/sdb (ο δισκος που θελω να γινει ενας, αλλα να υπαρχη η κατατμηση με τα 2,79GB μνημης swap.)
dev/sdb1 ext4 222GB (Linuxmint KDE)
αδιαθετα 977ΜΒ (αυτη η κατατμηση μαλλον δημιουργηθηκε καταλαθος.)
dev/sdb5 Linux-swap 2,79GB.
dev/sdb6 ext4 228GB (Linuxmint cinnamon)
αδιαθετα 1,02ΜΒ (και αυτη η κατατμηση μαλλον δημιουργηθηκε καταλαθος.)
Και ακομη ποιο αναλυτικα με τις εικονες απ το GParted:

Με ποιον τροπο θα τον διαγραψω για να συνεχεισω στην εγκατασταση; Θα διαγραφη ολοκληρος ο δισκος μαζι με το χωρο swap και θα δημιουργησω αν θελω μετα καινουργιο swap, η θα διαγραφουν τα παντα εκτος τα 2,79GB μνημη swap;