Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2013, 23:57
fkol k4 έγραψε:freefour έγραψε:δεν μπορω να το καταλαβω ακομη και ας φαινεται απλο, εφοσων το grub ειναι στον dev/sda γιατι να χρειαστει επανεγκατασταση του grub; Γιατι επηρεαζετε ο εγκατεστημενος grub του dev/sda με την αφαιρεση του dev/sdb;
- Εγκαθιστάς το Kubuntu στο /dev/sdb.
- Το Kubuntu βάζει τον grub TOY στο /dev/sda και του λέει «θα με κοιτάς στα μάτια και θα κάνεις μόνο ότι σου λέω εγώ».
![]()
- Ο grub απαντά «εντάξει αφεντικό, θα ακούω μονάχα εσένα...»
![]()
- Εσύ βγάζεις το Kubuntu από τον υπολογιστή.
- Ο grub φωνάζει απελπισμένα «Πού είσαι αφεντικόοοοοοο....»
![]()
- Ο grub δεν βρίσκει το αφεντικό (Kubuntu), αλλά δεν ακούει άλλον (πχ το Ubuntu), γιατί αφεντικό είναι μόνο ένα.
- Ο grub δεν ξέρει τι να κάνει.
Πολυ ευστοχη η εξηγηση με εστειλες τωρα, αλλα το καταλαβα μια χαρα!!!!
Α τωρα που το θυμηθηκα. Ποιο νωρις το απογευμα που προσπαθησα να βγαλω εναν απ τους 2 δισκους για να δω ποιος ειναι ο sdb και μετα που ειδα οτι δεν εμπαινε με τον sda για τον λογο που εμαθα μολις απο εσας, στη συνεχεια προσθεσα τον sdb παλι και βλεπω οτι δεν εμπαινε ουτε με τους δυο δισκους. Δεν ξερω τι εγεινε και κατι ελεγε για το grub στην εκινηση που κανει το συστημα (μηπως κατι ειχα μπερδεψει με τα καλωδια, η εχω βαλει καποιον δισκο σε αλλη θεση;) Εγω ομως για να μπορεσει να δει τους δισκους μου, εκανα το εξης:
Μπηκα στο Bios και αλαξα την σειρα των δισκων (αν θυμαμε καλα απο: ''Ch:1 toshiba, σε Ch:0 Hitachi) και ετσι μονο μπορεσε το grub να δει τους δισκους. Το λεω γιατι μου εδωσες τις εντολες @Learner και πριν τις εφαρμoσω ηθελα να το γνωριζετε αυτο. Mηπως μπερδευτηκε λιγο η κατασταση τωρα, μηπως την μπερδεψα εγω, η καταλαβατε τι λεω;