Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2013, 15:49
από dim459
Λοιπόν για την ώρα επιλύθηκε, δεν ξέρω όμως αν πρέπει να το τσεκάρω ως επιλυμένο γιατί οι παρεμβάσεις ήταν μάλλον δραστικές και δε νομίζω ότι γενικώς προτείνονται σαν μέθοδος επίλυσης, υπό την έννοια ότι αν κάτι κρασάρει, προϋποθέτει χρήστη ο οποίος μπορεί να χρειαστεί να το συμμαζέψει χωρίς γραφικό περιβάλλον.
Καταρχήν ξεκινώντας από την υπόθεση ότι κάτι φταίει με το gnome shell ή το gnome γενικότερα, πέρασα το ppa του gnome 3 και αναβάθμισα γενικώς το gnome στο 3.8.
Εκεί αρχικώς συνέβαινε το αντίθετο φαινόμενο. Είχα wallpaper στην προεπισκόπηση του activities, αλλά όχι στο desktop (από το gnome tweak toοl είναι ενεργοποιημένο το "filemanager handle the dektop", δε με βολεύει αλλιώς, αν το ξετσέκαρα δεν είχε πρόβλημα).
Έτσι δοκίμασα να αλλάξω στο gnome tweak tool το gtk+ theme, και διαπίστωσα ότι όλα δουλεύουν σωστά μόνο με το default adwaita και το highcontrast, όχι όμως και με το ambiance που είχα πριν. Εγκατέστησα το zukitwo για δοκιμή, αλλά υπήρχε το ίδιο πρόβλημα. Έτσι για την ώρα άφησα το adwaita.
Πρέπει να διευκρινίσω ότι όπως είπε και ο Σωτήρης παραπάνω, το θέμα είναι τι σου διέφυγε να κάνεις.
Στην προκειμένη περίπτωση στις δοκιμές που έκανα πριν αναβαθμίσω το gnome, άλλαζα το θέμα, αλλά όχι το gtk+, με αποτέλεσμα να μην είμαι σε θέση να σας πω αν το πρόβλημα θα λυνόταν και εκεί με μια απλή αλλαγή.
Δυστυχώς δε θα σας πω, διότι το gnome 3.8 είναι πανέμορφο, δε βλέπω δυσλειτουργίες για την ώρα, και έτσι θα το αφήσω όπως είναι.
Αν σε κάποιον παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα, ας κάνει μια δοκιμή, μήπως και λύνεται απλά.

Οπότε περιμένω απόψεις για δύο θέματα :
α) Να το τσεκάρω ως επιλυμένο ;
β) Να αφήσω ενεργό το ppa του gnome 3 ή αφού τα πακέτα ως έχουν δουλεύουν καλά να το απενεργοποιήσω (προς αποφυγήν πιθανών μελλοντικών ασυμβατοτήτων) και αν κάποτε τα πακέτα ξεπεραστούν από αυτά που περιέχονται στα κανονικά repos να αναβαθμιστούν τότε ;