Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2013, 01:01
Παίδες, γενικά δεν παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο Ubuntu αλλά ακόμα και αν τις παρακολουθούσα, πιθανό να μην καταλάβαινα και πολλά. Οπότε σε σχόλιά μου, παρακαλώ πετάχτε με το μαλακό τις ντομάτες...
Λοιπόν, ως γνωστό το Ubuntu έρχεται με το Unity αλλά έχει δημιουργηθεί και το Ubuntu-gnome.
Κάπου διάβασα (και δεν ξέρω αν το ερμηνεύω σωστά) ότι το Unity next θα βασίζεται σε βιβλιοθήκες του KDE και θα δουλεύει σε Mir.
Στο Kubuntu δεν θα συμπεριλαμβάνουν υποστήριξη για Mir.
Το GNOME έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει το Wayland.
Κατά τη γνώμη μου γίνεται ένα μπέρδεμα. Το Ubuntu θα χρησιμοποιεί MIr, όμως θα υπάρχουν στα αποθετήρια X και Wayland.
Το GNOME θα χρησιμοποιεί Wayland (όταν θα είναι 100% έτοιμο).
Τον τελικό χρήστη τον νοιάζει να το εγκαταστήσει αβίαστα και να μην έχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών που έχει εγκατεστημένη στο σύστημά του.
Αναμένουμε!!!
Λοιπόν, ως γνωστό το Ubuntu έρχεται με το Unity αλλά έχει δημιουργηθεί και το Ubuntu-gnome.
Κάπου διάβασα (και δεν ξέρω αν το ερμηνεύω σωστά) ότι το Unity next θα βασίζεται σε βιβλιοθήκες του KDE και θα δουλεύει σε Mir.
Στο Kubuntu δεν θα συμπεριλαμβάνουν υποστήριξη για Mir.
Το GNOME έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει το Wayland.
Κατά τη γνώμη μου γίνεται ένα μπέρδεμα. Το Ubuntu θα χρησιμοποιεί MIr, όμως θα υπάρχουν στα αποθετήρια X και Wayland.
Το GNOME θα χρησιμοποιεί Wayland (όταν θα είναι 100% έτοιμο).
Τον τελικό χρήστη τον νοιάζει να το εγκαταστήσει αβίαστα και να μην έχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών που έχει εγκατεστημένη στο σύστημά του.
Αναμένουμε!!!