Δημοσιεύτηκε: 10 Αύγ 2013, 09:26
VASADAKIS έγραψε:Αυτό που γενικά έχω πειράξει στο fstab είναι που έχω προσθέσεις αυτές τις 2 γραμμές
Κάποια από τις 2 γραμμές όμως δεν λειτουργεί σωστά. Τα μηνύματα στο dmesg αυτό δείχνουν
- Κώδικας: Επιλογή όλων
[ 32.975302] CIFS VFS: Error connecting to socket. Aborting operation
[ 32.975303] CIFS VFS: Error connecting to socket. Aborting operation
[ 32.975362] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -101
[ 32.975383] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -101
VASADAKIS έγραψε:Τελικά τα να βάλει κάποιος firewall (όχι ότι τώρα θα το κάνω ) χρειάζεται στο linux
Αν η πρόταση είναι ερώτηση (γιατί δεν έχεις βάλει ερωτηματικό), έχουν προηγηθεί πολλές συζητήσεις (και εδώ μέσα στο φόρουμ) για το αν χρειάζεται Firewall ή/και Antivirus στο Linux. Προσωπικά δεν έχω Firewall ούτε Antivirus.
Το αν χρειάζεται ή όχι είναι άλλη συζήτηση και οι απαντήσεις είναι υποκειμενικές. Αναλόγως τι θέλεις να κάνεις, για τι λόγους χρησιμοποιείς τον υπολογιστή (π.χ εταιρία ή σπίτι). Υπάρχουν εταιρίες που χρησιμοποιούν Linux μόνο γι' αυτόν τον λόγο. Το χρησιμοποιούν ως Firewall δηλαδή. Ωστόσο για να κάνεις configure ένα Linux Firewall δεν είναι τόσο απλό. Το UFW είναι η πιο απλή μορφή (με το GUFW ως γραφικό περιβάλλον), αλλά είδες πως ακόμη και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
Το iptables είναι το "δυνατότερο" Firewall που γνωρίζω σε Linux, ωστόσο μη με ρωτήσεις πως το κάνουν configure, γιατί απλά δεν ξέρω. Δεν έχω ασχοληθεί.