Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2013, 15:22
ratatouis έγραψε:κανεις ν μου πει τι να κανω??
ειναι αναγκη...
ratatouis έγραψε:??? please ???:(
Είναι πιθανό να μην υπάρχει κάποιος με τις απαραίτητες γνώσεις για να σε βοηθήσει. Δεν ξέρουμε τα πάντα.
Ακόμα και αν υπάρχει κάποιο μέλος με τις απαραίτητες γνώσεις, μπορεί να μην έχει συνδεθεί ώστε να δει το πρόβλημά σου.
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω να σε βοηθήσω, οπότε θα σου πω τι θα έκανα στη θέση σου αν αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα και δεν ήξερε κάποιος στο forum να μου απαντήσει:
- Πρώτα, θα έπαιρνα το μήνυμα σφάλματος και θα έψαχνα στο google μήπως βρω κάποια γρήγορη λύση.
- Αν δεν έβρισκα κάτι, θα δοκίμαζα κάποια εναλλακτική. Για παράδειγμα, ένα άλλο screen keyboard. Μια καλή ιδέα για παράδειγμα είναι να ανοίξεις το Κέντρο λογισμικού και να αναζητήσεις κάτι για screen keyboard. πληκτρολόγιο οθόνης κτλ.
Μια εναλλακτική ας πούμε είναι το caribou, το πληκτρολόγιο οθόνης του Debian. Θα δοκίμαζα αν δουλεύει αυτό.
Πατήστε εδώ για εγκατάσταση του caribou
- Αν ούτε αυτό δούλευε ή ήθελα οπωσδήποτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα επικοινωνούσα με τον προγραμματιστή του, θα του παρέθετα το σφάλμα και θα του ζητούσα διακριτικά να το κοιτάξει, ενώ θα του προσέφερα και τη βοήθειά μου ως tester/debugger αν μπορούσε να ασχοληθεί με τη λύση του προβλήματος.
Για παράδειγμα, αν πας στη σελίδα του onboard στο Launchpad, βλέπεις πως maintainer του πακέτου είναι η ίδια η ομάδα ανάπτυξης (Onboard devel team), οπότε μπορείς να επικοινωνήσεις.
Μπορείς ακόμα να υποβάλεις μια αναφορά σφάλματος χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο του Ubuntu (η εντολή γι αυτό είναι ubuntu-bug onboard), κάτι που θα συγκεντρώσει στοιχεία που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον προγραμματιστή να διορθώσει το πρόβλημα.