Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2013, 01:52
από fkol k4
Tas2829 έγραψε:Γειά σας,
προσπάθησα γιά μιά καθαρή εγκατάσταση της 13.04 σε έναν υπολογιστή χωρίς δίκτυο
και ενώ το απλό ubuntu (gnome) χρειάστηκε σε κάποιο σημείο να ακυρωθεί η αναζήτηση την οποια προσπαθούσε να κάηει σε ένα ελληνικό repository, και μετά συνέχισε κανονικά
το kubuntu πιθανόν επείδή δεν προσφέρει την δυνατότητα ακύρωσης αναζήτησης στο διαδίκτυο (που δεν είναι διαθέσιμο) κολλάει γιά πάντα (~στο 10%).
ΚΑΘΟΛΟΥ καλή εμπειρία γιά έναν νέο χρήστη (και με μιά δόση αρκετής ειρωνείας καθώς στην οθόνη εμφανίζονται οι λόγοι που κάνουν το kubuntu καλό και όμορφο!!!)
κάνω κάποιο λάθος; υπάρχει κάποια άλλη λύση;
πως είναι δυνατόν να αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο ενας υπολγοιστής που ξκεινάει την εγκατάσταση του ??

Υπάρχει ένα bug για τον υπολογιστή μου από την 12.04 και έπειτα, κατά το οποίο αν και είμαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και μπορεί να έχω και ανοιχτό τον firefox για παράδειγμα και να βλέπω πράγματα στο διαδίκτυο, ο εγκαταστάτης του Ubuntu δεν βλέπει τη σύνδεσή μου.
Έτσι, κάθε εγκατάσταση που έχω κάνει στον υπολογιστή μου και αφορά το Ubuntu ή οποιαδήποτε άλλη διανομή βασίζεται σε αυτό (και έχω κάνει πάρα πολλές!), γίνεται χωρίς δίκτυο.
Κάποιες από αυτές έγιναν και με το ρούτερ κλειστό. Επίσης, έχω βάλει 2 Ubuntu και ένα Bodhi Linux σε υπολογιστές γνωστών, ξανά χωρίς δίκτυο. Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα λόγω αυτού.
Μήπως έγινε κάτι άλλο;