Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2013, 13:53
από simosx
abramis έγραψε:
το ίδιο ακριβώς (απλά εγώ από αναβάθμιση)! είχα κάνει και σχετικό θέμα http://bit.ly/Ha1jHN . άμα θες να το ψάξεις, δες/ρώτα εκεί έχω και να λινκ παρόμοιο από παλιά. εγώ δεν έχω ασχοληθεί ακόμη. μια φορά δούλεψε κανονικά, τις περισσότερες δεν δουλεύει καθόλου(ακούγεται αυτό που λες), λίγες με διακοπές. τέσπα έχει θέμα.

Τα ζητήματα με τον ήχο έχουν να κάνουν
1. με διαφορετικό υλικό της κάρτας ήχου που έχει ο καθένας στον υπολογιστή, και μπορεί να επηρεάζεται από αλλαγές στην έκδοση του λογισμικού
2. με τη δοκιμή κλειστού λογισμικού όπως Skype/Teamviewer που είναι 32-bit ή απαιτούν ειδικές βιβλιοθήκες για τον ήχο που δεν είναι το Pulseaudio.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δοκιμάζουμε αρχικά με
α. την κανονική εγκατάσταση του Ubuntu, οποιαδήποτε πρόσφατη έκδοση (χωρίς αλλαγή γραφικού περιβάλλοντος, κτλ). Η υποστήριξη του ήχου γίνεται μέσω του πυρήνα και του υποσυστήματος πυρήνα «Alsa», οπότε νέος πυρήνας=πιο πολλές πιθανότητες να λειτουργεί μια κάρτα που δεν λειτούργησε ποτέ. Το άλλο κομμάτι είναι το PulseAudio που συνεχώς ενημερώνεται.
β. με προγράμματα ήχου με τα οποία έρχεται ο ίδιο το Ubuntu. Για αναπαραγωγή ήχου, rhythmbox. Για ηχογράφηση μάλλον το Sound recorder (ηχογράφηση).
Διότι είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε αν ο ήχος γενικά δουλεύει αλλά κάποιες ειδικές εφαρμογές έχουν πρόβλημα.
Θέλουμε σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουμε αν θα κάνουμε δοκιμές στα βασικά αρχεία του Ubuntu ή αν πρέπει να ρυθμιστούν καλύτερα κάποια προγράμματα όπως Skype.