Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ 2013, 23:50
από eliasps
THE HAUNTED έγραψε:Τέσπα πες πως μπαίνω στο ΒΙΟΣ, μπορώ π.χ. ανα πάσα στιγμή να πατήσω κάποιου είδους cancel και να μην πιάσουν οι αλλαγές που θα κάνω?

Ανάλογα το λογισμικό του BIOS.
Τα περισσότερα που έχω δει εγώ έχουν επιλογές για ακύρωση των αλλαγών ή επιβεβαίωση όταν βγαίνεις από το BIOS, πχ:
  • F1 - Exit without saving changes
  • F2 - Save changes and exit
'
Aλλά όπως είπα, αυτές οι επιλογές είναι θέμα κατασκευαστή και μοντέλου του BIOS.

THE HAUNTED έγραψε:4) Έχεις να μου προτείνεις συγκεκριμένα κάποια (άλλη) έκδοση linux για αρχάριους (mint ας πούμε) ή θα είμαι οκ με το ubuntu ?

Το Mint και το Ubuntu είναι πρακτικά ίδιες διανομές. Συγκεκριμένα το Mint χρησιμοποιεί τα αποθετήρια του Ubuntu για τις εφαρμογές κλπ.
Το Ubuntu σαν διανομή δίνει έμφαση στην ευκολία χρήσης και στην εξυπηρέτηση του χρήστη και είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσεις τα πρώτα σου βήματα στο Linux.
Oπότε όχι, δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο, παρά μόνο το Ubuntu.

THE HAUNTED έγραψε:Να' σαι καλά ρε φίλε για τις διευκρινήσεις.. Αν σε ξανα-χρειαστώ (μάλλον ναι δηλαδή) να ξανα-ενοχλήσω εδώ ?

Δεν ενοχλείς. :)
Nαι, για απορίες πάνω σε θέματα της εγκατάστασης, γράψε εδώ και όποιος γνωρίζει να σου απαντήσει θα το κάνει.
Αλλά επειδή λες "να σε ξανα-χρειαστώ", μην είσαι σίγουρος πως θα απαντήσω εγώ, γιατί:
  • Μπορεί να μην ξέρω την απάντηση
  • Μπορεί να μην το δω εγκαίρως και το κυριότερο...
  • Στο forum απαντάει σε ένα θέμα όποιος θέλει και όποιος γνωρίζει περί αυτού. Αυτός είναι και ο σκοπός του άλλωστε, συνεργασία, επικοινωνία κλπ.
Όλα τα μέλη συμμετέχουν σε όλα θέματα. ;)

Γενικά οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο Windows 8 έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες όταν πρόκειται για δημιουργία dual boot.
Αυτές οφείλονται κυρίως στο UEFI και στο Secure Boot που αναγκάστηκαν να προσθέσουν οι κατασκευάστριες εταιρίες στο BIOS μετά από απαίτηση της Microsoft.
Η διαδικασία δημιουργίας dual boot πριν τα Windows 8 ήταν αρκετά απλή, γρήγορη και εύκολη.