Δημοσιεύτηκε: 18 Ιαν 2014, 18:06
lepidas έγραψε:ακομα ενα αρνητικο ειναι οτι για να ελεγξεις την ενταση του ηχου πρεπει να κανεις 1 κλικ ενω πριν κανενα κλικ
Δεν καταλαβαίνω. Εννοείς επειδή ενοποιήθηκαν τα indicators σε ένα μενού; Δεν επηρεάζει κάτι αν θυμάμαι καλά.
Πάντως κατά τη γνώμη μου (και δεν το λέω επειδή είμαι φαν του GNOME) η έκδοση 3.10 είναι καταπληκτική. Καθάρισε το περιβάλλον, είναι πιο γρήγορο, πιο ελαφρύ (το 3.6 ήταν μακράν η χειρότερη έκδοση) και με τα extensions γίνονται όλα διαθέσιμα με ένα κλικ. Το 3.12 φαίνεται να έχει και άλλες βελτιώσεις.
Μένει να αλλάξουν αυτό το... πράγμα που έχουν κάνει με το system tray για να τελειοποιηθεί.
Το κακό με τους πανομοιότυπους κύκλους της κυκλοφορίας GNOME & Ubuntu, είναι ότι δεν προλαβαίνεις να ευχαριστηθείς την τελευταία σταθερή έκδοση του GNOME.
Μπήκε το default 3.10 ως σταθερό στην 14.04 αλλά λίγο καιρό μετά κυκλοφορεί η 3.12 που θα είναι διαθέσιμη μέσω αποθετηρίου για testing (gnome3-staging). Οπότε προσωπικά είμαι στη θέση να έχω αυτό το αποθετήριο πάντα ενεργοποιημένο για τις τελευταίες εκδόσεις, ακόμα και αν περιέχει ασταθή πακέτα.
Δεν μπορώ να μένω με το 3.10 ενώ έχει κυκλοφορήσει το 3.12. Το ίδιο και για τις εκδόσεις του Ubuntu. Για κάποιο λόγο χαίρομαι που η ερχόμενη έκδοση είναι LTS, ενώ σίγουρα θα εγκαταστήσω την 14.10 ως κύρια διανομή τη μέρα της κυκλοφορίας της.
Off topic:
Να 'ναι καλά ο Learner που πρότεινε το Arch!