Δημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2014, 10:29
lepidas έγραψε:ξεχασε τα αυτα που ηξερες
@Kmill
Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Lepidas. Στο Laptop της υπογραφής μου είχα τα windows 7 με τα οποία σερνόταν και είχα πολλά κολλήματα και προβλήματα. Έκανα και εγώ "καθαρή" εγκατάσταση Linux και πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος από την απόδοση και την σβελτάδα του.
O οδηγός εγκατάστασης για 12.04 είναι εδώ Δες το βίντεο και θα τα πας μια χαρά.
Επίσης θα μπορούσες να τρέξεις πρώτα το cd "live" επιλέγοντας "try ubuntu" για να δεις το γραφικό περιβάλλον της διανομής, να κάνεις έναν έλεγχο ότι όλα σου δουλεύουν καλά. Και έπειτα κάνεις την εγκατάσταση. Προσωπικά στο δικό μου pc η διανομή 13.10 "κάθισε" καλύτερα.
Αλλά γενικά τι εφαρμογές τρέχεις συνήθως στο PC σου; Το λέω γιατί μερικές από τις εφαρμογές που έτρεχες σε windows δεν θα τρέχουν σε Linux. Μιλάω όμως για απαιτητικές εφαρμογές. Βέβαια υπάρχουν αντίστοιχες για Linux. Ένα άλλο κομμάτι που μπορεί να σε απασχολήσει είναι ότι αν είσαι Gamer και παίζεις απαιτητικά παιχνίδια τότε ίσως η καλύτερη λύση είναι να κάνεις Dualboot windows & Ubuntu.
Κλείνοντας πρέπει να πω ότι το Linux μόνο θετικά έχει να προσφέρει. Θα μάθεις σε βάθος την χρησιμότητα του υπολογιστή και του λειτουργικού συστήματος. Φτάνει να θες.