Δημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2014, 20:38
από dim459
Tη Δευτέρα έκανα νέα εγκατάσταση της 14.04, σε έναν από τους σταθερούς μας (quad 6200, ATI 1gb, 4 gb ram), οι εντυπώσεις καθυστερημένα, αλλά έλειπα ενδιαμέσως.
Το συγκεκριμένο pc είχε πάνω τη 13.10 gnome edition, και είπα να το αφήσω και πάλι με gnome, για να βλέπω τι γίνεται και σε αυτό.
Εγκατάσταση λοιπόν με το iso της gnome 14.04, όπου όλα κατά τη διάρκειά της πήγαιναν καλά, δούλεψε μετά και με τον ανοιχτό οδηγό και με τον catalyst.
Τα καλά σταματούν εδώ.
Η 14.04 με το gnome shell (επαναλαμβάνω από το gnome iso, όχι περασμένο μετά) ήταν ασταθέστατη ή καλύτερα το gnome shell, όπου κάθε λίγο και λιγάκι είτε έκανε μικροκολλήματα, είτε κράσαρε εντελώς, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να σκοτώνω το γραφικό περιβάλλον και να το επαναφέρω.
Τέτοια αστάθεια δεν υπήρχε ούτε κατά προσέγγιση στο KDE της 14.04 ήδη από τον Ιανουάριο, δηλαδή σε alpha στάδιο, όπου ήταν χρηστικότατο.
Δεν ξέρω αν αυτά συμβαίνουν μόνο σε μένα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να δω αν άλλοι έχουν δημοσιεύσει εντυπώσεις από τη gnome edition, αλλά αν έτσι έχουν γενικώς τα πράγματα, δεν μπορώ να καταλάβω πως ρίχνεις στην κυκλοφορία μια τέτοια έκδοση με το χαρακτηρισμό "stable".
Τέλος πάντων πέρασα από πάνω το kubuntu-desktop και τώρα είμαι μια χαρά με το KDE μου, το οποίο παρεμπιπτόντως πάει σφαίρα και δεν έχω κανένα αρνητικό σχόλιο να κάνω (εδώ δεν είχα τον Ιανουάριο, τώρα θα είχα ; ).

EDIT-> Άντε για να μιζεριάσω λίγο, αυτά που έγραψα σε προηγούμενο post για το weather widget και την αδυναμία εντοπισμού τοποθεσίας, ισχύουν. Εν πάση περιπωσει το weather widget του yahoo, δουλεύει μια χαρά και μάλλον είναι πιο όμορφο, απλά δεν είναι προεγκατεστημένο.