Δημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2014, 08:51
από Learner
mangelasakis έγραψε:Δεν εννούσα ότι φταίει το iso που θέλεις να κανεις bootable...

Εγώ όμως αυτό ακριβώς εννοούσα. Οπότε τρέξε το md5sum σωστά, στο iso που έχεις κατεβάσει. Δηλαδή .
Κώδικας: Επιλογή όλων

cd Downloads
echo "63ed4be2ac291b5f907881be98830010 debian-live-7.4-amd64-gnome-desktop.iso" | md5sum -c

Να δεις αν θα σου γυρίσει ΟΚ.
Τα md5sum βρίσκονται εδώ → http://cdimage.debian.org/debian-cd/cur ... id/MD5SUMS

madvinegar έγραψε:Δεν γινονται αχρηστα τα στικακια με το dd. 100 φορες το εχω κανει. Απλά μετα πρεπει να τα ξαναφορμάρεις/διαμερίσεις με το gparted.

1 φορά φτάνει για να πάει το στικάκι στον κάδο.(π.χ διακοπή ρεύματος, fail του USB controller.. οκ σπάνια.. αλλά όχι αδύνατα).
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι εσύ ξέρεις πως να επαναφέρεις τον πίνακα κατατμήσεων (αυτά τα 512 blocks), αν κάποιος δεν γνωρίζει τότε θα ανοίξει θέμα με τίτλο "δεν μπορώ να κάνω φορματ το στικάκι" ;)

Την «σύσταση» που λέει ο @apóstolos την είχα κάνει εγώ (αν θυμάμαι καλά), γι αυτόν τον λόγο. Δηλαδή, γράφεις πως να το εγγράψεις με την dd, γράψε και πως το επαναφέρουμε, όπως επίσης και μια προειδοποίηση δεν βλάπτει. Εμάς μπορεί να μας φαίνεται παιχνιδάκι, αλλά αν κάνει λάθος έστω ένα γράμμα στο of= , πάει ο δίσκος. :)