Δημοσιεύτηκε: 12 Ιούλ 2014, 23:11
από ΓιάννηςΤ
sotos21 έγραψε:Να αναφέρω την λύση που μου προτάθηκε σε εμένα αλλά να τονίσω ότι δεν μου δούλεψε(το έχω πάει στον μάστορα και περιμένω)
anapodos έγραψε:Σε υπολογιστή με windows κατεβάζεις αυτό το αρχείο και το ξεζιπάρεις.
https://www.sendspace.com/file/eqm6nh
Συνδέεις την κάρτα μνήμης(μέχρι 2 GB) και τρέχεις το πρόγραμμα WINCRIS.EXE από τον φάκελο. Επιλέγεις την κάρτα μνήμης στο Driver και δεν πειράζεις καμία άλλη επιλογή. Πατάς το start, θα βγει μια προειδοποίηση ότι θα διαγραφούν όλα τα αρχεία στην κάρτα επιλέγεις οκ και θα αρχίσει η διαδικασία.
Για να διαπιστώσεις πως η διαδικασία έγινε με επιτυχία η κάρτα μνήμης θα πρέπει να περιέχει τα εξής αρχεία.
BIOS.WPH
MINIDOS.SYS
PHLASH16.EXE

Και τώρα πάμε στο λάπτοπ.
1)Σιγουρεύεις πως το λάπτοπ είναι τελείως κλειστό, βγάζεις το καλώδιο τροφοδοσίας καθώς και την μπαταρία.
2)Εισάγεις την κάρτα μνήμης.
3)Πατάς και κρατάς πατημένα τα πλήκτρα fn+B. Καθώς τα κρατάς πατημένα βάζεις το καλώδιο τροφοδοσίας.
4)Συνεχίζεις να τα κρατάς πατημένα και πάτα το κουμπί ON για 15 δευτερόλεπτα και άφησε το. Τα fn+B δεν τα αφήνεις, συνεχίζεις να τα κρατάς πατημένα.
5)Το λάπτοπ θα ξεκινήσει και θα αρχίζει να γυρνάει ο ανεμιστήρας. Θα δεις ότι λαμπάκι της μνήμης θα αρχίσει να αναβοσβήνει. Αυτό είναι καλό σημάδι μιας και σημαίνει πως θα μπουτάρει από την κάρτα μνήμης.
6)Όταν σταματήσει να αναβοσβήνει άφησε τα πλήκτρα fn+B. Ο ανεμιστήρας θα δουλεύει σε υψηλές στροφές κάτι που είναι φυσιολογικό.
7)Κάποια στιγμή ο ανεμιστήρας θα σταματήσει να γυρνάει και το λάπτοπ θα σβήσει. Εάν πέσεις στην περίπτωση που δεν σβήσει μετά από 10 λεπτά βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας.
8)Αφαίρεσε την κάρτα μνήμης
9)Άναψε το λάπτοπ και λογικά θα βλέπεις εικόνα.

Μπες στο BIOS πατώντας το F2 να επιβεβαιώσεις πως έχεις την έκδοση 1.6

Γενικά θέλει προσοχή να κρατάς πατημένα τα πλήκτρα fn+B και να τα αφήσεις μόνο όταν φτάσεις στο βήμα που το αναφέρει.
Αν έχεις κάποια απορία ρώτα.

Κάρτα μνήμης; Δηλαδή φλασάκι;