Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2014, 05:09
από George Pantelis
Καθυστερημένη απάντηση, Φίλιππε. Απορρίπτεται η συγγνώμη οποιουδήποτε από την μεριά μου, άρα και η δική σου. Επιχειρήματα ανταλλάσσουμε, δεν τσακωνόμαστε. Εστω κι αν εξακολουθώ να διαφωνώ με την οπτική και την προσέγγισή σου.
Το πρόβλημα που είχα τότε (και σωστά το κρίνεις μη σοβαρό) ήταν σοβαρότατο με τα τότε δεδομένα γνώσεων, εμπειρίας και αναζήτησης βοήθειας. Τότε δεν είχα τίποτα από αυτά. Δεν βρήκα, εδώ στην Χαλκίδα, κομπιουτερά, επαγγελματία ή χομπίστα που να μη μου είπε να τα ξεφορτωθώ "αυτά το linux" και ούτε να τα ξανασκεφτώ. Το αν ψάχτηκα μόνος μου ήταν ο εγωισμός μου και η περιέργεια του τί πήγε στραβά.
Δεν ισχυρίστηκα ότι το πρόγραμμα έγινε με σκοπό να ταλαιπωρήσει, ούτε ότι υπάρχει κάτι που δεν έχει σφάλματα. Εγώ απλά ήθελα (όπως εδώ στο φόρουμ), να υπάρχει μία προειδοποίηση ώστε να γνωρίζω (ειδικά όταν απευθύνεσαι σε αρχάριους). Και καθόλου δεν ισχύει αυτό που γράφεις "γίνεσαι πιο προσιτός με τον κίνδυνο να κακοχαρακτηριστείς από κάποιους". Αντίθετα, κακοχαρακτηρίζεσαι όταν "κρύβεις" κάτι που είναι γνωστό.
Θα επιμείνω λοιπόν να θεωρώ ότι το "εργοστάσιο" θέλει κράξιμο, επειδή "κρατάει μυστικά και ντοκουμέντα" από τους "πελάτες" του. Τα οποία ( μυστικά και ντοκουμέντα) ο "πελάτης" τα μαθαίνει (στην περίπτωσή μου) από την εν Ελλάδι αντιπροσωπεία, το forum δηλαδή.
Φυσικά, αξίζει να συνυπολογιστεί και η μεγάλη δυσφήμηση που έγινε στην μικρή αγορά της Χαλκίδας λόγω της επιμονής μου να βρω λύση. Δυσφήμηση όχι μόνο για το Ubuntu, αλλά για "το linux" όπως όλοι τα έλεγαν...