Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2014, 17:38
από Tassos10
madvinegar έγραψε:Δες και αυτο που ειπα με τον driver της nvidia. Ποιον εχεις βαλει και πως.
Δοκιμασε και να απενεργοποιησεις τον nvidia και να μεινεις με nouveau. Δες αν σου ξανακανει κολλημα.

Και ναι, το apport ειναι αυτο που λες.

Θα το δοκιμάσω όταν μπορέσω, αν και στο παλιό pc έχω την nvidia που βλέπεις στην υπογραφή, και εδώ έχω αυτή εδώ.

George Pantelis έγραψε:Δοκίμασε μήπως σε βάζει σε οθόνη tty, πατώντας ταυτόχρονα Ctrl+Alt+F2. Aν σε βγάλει, κάνε loggin από εκεί, δώσε κωδικό και κατόπιν την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
reboot

ή
Κώδικας: Επιλογή όλων
shutoff

Εναλλακτικά, πάτα ταυτόχρονα δεξί Alt+Printscreen και κρατώντας τα πατημένα, πάτα ένα-ένα την φορά R+E+I+S+U+B για reboot ή R+E+I+S+U+O για τερματισμό.

Όπως είπα ούτε με το πληκτρολόγιο μπορώ να κάνω κάτι, το Ctrl + Alt + F2 το έχω δοκιμάσει, ( αλλά και τα ledάκια πάνω στο πληκτρολόγιο μένουν και αυτά παγωμένα, δε κλείνει ούτε ανοίγει τίποτα, - παίρνει ρεύμα αλλά όπως είπα παγώνει και αυτό - κατά ένα πολύ περίεργο λόγο ) και έτσι με το παραπάνω συνδυασμό δε μπορώ να κάνω κάτι.
Αυτό όμως :
έγραψε:Εναλλακτικά, πάτα ταυτόχρονα δεξί Alt+Printscreen και κρατώντας τα πατημένα, πάτα ένα-ένα την φορά R+E+I+S+U+B για reboot ή R+E+I+S+U+O για τερματισμό.

πραγματικά δε το γνώριζα. Θα το έχω υπόψιν μου αλλά δε νομίζω να γίνει κάτι για τον παραπάνω λόγο.
( Πολύ άσχημο bug, ούτε ιός να ήταν :wtf: :think: )

Learner έγραψε:Το πρώτο πράγμα που ελέγχουμε όταν αρχίσουν τέτοιου είδους κολλήματα, είναι ο σκληρός δίσκος. Ρίξε μια ματιά εδώ και δημοσίευσε τα αποτελέσματα.

Δε περιμένω να υπάρχει πρόβλημα από τον σκληρό που τρέχω το λειτουργικό, διότι στο καλό μηχάνημα είναι ένας σχετικά καινούριος 120 GB SSD και στο παλιό pc ένας ολοκαίνουριος τους 1TB HDD.
Πάντως ορίστε τα αποτελέσματα από το δικό μου SSD :
sudo smartctl -a /dev/sda1
Και εικόνες από την εφαρμογή "Εργαλείο δίσκων" :
Spoiler: show
Εικόνα
Εικόνα

Έχω βέβαια άλλους 3 συνδεδεμένους πάνω αλλά δε νομίζω να επηρεάζουν σε κάτι, άλλωστε στον παραπάνω SSD έχω το λειτουργικό.

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και όπως και να έχει ωραίο topic το παραπάνω, δε το είχα δει. ;)

Ευχαριστώ!