Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2015, 01:38
από Learner
George Pantelis έγραψε:και που τελικά είπαμε να του περάσουμε την 12.04.1 (αν και ο πυρήνας που φοράει ανήκει στην 12.04.3, όπως βρήκα).

Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι που μου έχει ξεφύγει, η 12.04.1 πρέπει να «φοράει» τον 3.2 πυρήνα. Αυτόν πρέπει να έχεις, ο οποίος αναβαθμίζεται με ενημερώσεις ασφαλείας (τον συντηρεί η ομάδα του Ubuntu kernel).

George Pantelis έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δημιουργήθηκε αυτό το εκτεταμένο ...

Αν ακολούθησες την αυτόματη εγκατάσταση τότε συμβαίνει αυτό. Δημιουργεί ένα εκτεταμένο και χώνει μέσα το διαμέρισμα της swap. Επίσης αν ο δίσκος είναι σε MBR (και όχι GPT), που είναι δηλαδή, και ανιχνεύσει άλλα πρωτεύοντα διαμερίσματα ίσως γίνει αυτό που έγινε στην δική σου περίπτωση. Δηλαδή διαμέρισμα κύριας εγκατάστασης και swap σε λογικά διαμερίσματα μέσα σε ένα εκτεταμένο.

Το δύσκολο εδώ είναι να ανιχνευθεί το πρόβλημα μιας και δεν συμβαίνει πάντα (όπως αναφέρεται στην περιγραφή).
goodjohn έγραψε:To πρόβλημα είναι ότι όταν επιλέγω από τον grub τα windows δεν μου τα εκκινεί πάντα. Μερικές φορές πάει να τα εκκινήσει αλλά κάνει επανεκκίνηση μόνο του.

Αφού είναι τα Windows εκείνα που δεν εκκινούν πάντα, ίσως να φταίει κάτι στην εγκτάσταση των Windows. Πριν όμως προχωρήσετε σε Windows debugging, ρίξτε μια ματιά στα περιεχόμενα του αρχείου /boot/grug/grub.cfg (ή τα περιεχόμενα εδώ).

Αν το αρχείο grub.cfg είναι εντάξει προσωπικά θα προχώραγα σε επανεγκατάσταση του Windows bootloader και μετά σε επανεγκατάσταση του grub.