Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2015, 12:22
από fkol k4
Από ότι φαίνεται, ειδικά από εδώ
weedsmd έγραψε:"The partition table format in use on your disks normally requires you to create a separate partition for boot loader code. This partition should be marked for use as “Reserved BIOS boot area” and should be at least 1 MB in size
και εδώ
weedsmd έγραψε:δεν εμφάνιζε το partition fat32 σαν efi όπως φαίνεται στον οδηγό, ούτε υπάρχει επιλογή "κατάτμηση εκκίνησης για το efi"

αυτό που έχει συμβεί είναι πως το Ubuntu έχει εγκατασταθεί σε legacy Bios mode.

Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα, καθώς πολλοί υπολογιστές μπορούν να εκκινήσουν λειτουργικά και στα 2 modes (πχ στο δικό μου μηχάνημα υπάρχει η δυνατότητα αυτή).
Kοίταξε μήπως υπάρχει στις ρυθμίσεις του BIOS-UEFI κάποια ρύθμιση του τύπου "Allow boot from UEFI and BIOS mode" (στο δικό μου τουλάχιστον κάπως έτσι είναι). Αν υπάρχει, βάλε το να επιτρέπεται και στην επόμενη εκκίνηση θα δεις μια επιλογή να εκκινήσεις τον ίδιο τον δίσκο (πχ εμένα μου βγάζει ως επιλογή εκκίνησης το μοντέλο του δίσκου, πχ Seagate ST3750525AS ).
Όταν επιλέξεις αυτό, τότε θα δεις κανονικά το μενού του GRUB και θα μπορέσεις να εκκινήσεις το Ubuntu σε BIOS mode.

Αν δεν μπορέσεις να κάνεις αυτο, τότε θα χρειαστεί να μετατρέψεις την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση του Ubuntu σε UEFI mode.
Βρήκα εδώ οδηγίες γι αυτό χωρίς τη χρήση του Boot-repair, και πάλι όμως είναι υπό την προϋπόθεση πως θα εκκινήσεις το Live CD σε UEFI mode, οπότε υποθέτω πως θα πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο ώστε να γίνει αυτό, πιθανώς να υπάρχει κάποια κρυμμένη ρύθμιση στις ρυθμίσεις του Bios-UEFI.