Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2015, 03:00
Μίλτος έγραψε:Επίσης διάβασα το παρακάτω. Ποια από αυτά να χρησιμοποιήσω άφοβα;
viewtopic.php?f=9&t=6003
Αυτό ακολούθησε ναι. Όπως ακριβώς τα γράφει.
Αν θέλεις να αδειάσεις χώρο, αν δηλαδή έχεις φορτώσει με πυρήνες , πχ δες τι επιστρέφει η
- Κώδικας: Επιλογή όλων
ls /boot
τότε μπορείς να μπεις από τον τελευταίο/νεότερο σταθερό πυρήνα που ξέρεις ότι λειτουργεί (συνήθως από αυτόν μπαίνει αυτόματα ούτως ή άλλως) και να απομακρύνεις όλους τους υπόλοιπους. Δώσε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών.
uname -rm
dpkg --get-selections|grep 'linux-image*'|awk '{print $1}'|egrep -v "linux-image-$(uname -r)|linux-image-generic" |while read n;do sudo apt-get -s remove $n;done
Πρόσεξε ότι όλες αυτές οι "μαγικές" εντολές, είναι καλές αλλά όχι πάντα αξιόπιστες. Το Linux είναι προσωπικό ενώ αυτές οι εντολές εξυπηρετούν σε πολύ γενικές γραμμές. Τι θέλω να πω με απλά λόγια. Στο δικό μου σύστημα που τρέχω custom πυρήνες, τρέχοντας την παραπάνω εντολή αλλά περισσότερο αυτή που έδωσες εσύ, θα έχω πρόβλημα.
Γι' αυτό πάντα τέτοιες εντολές τις δίνεις στο λεγόμενο simulate mode του apt-get ώστε να γλυτώσεις από "πονοκεφάλους" αργότερα. Βλέπεις τα αποτελέσματα και κρίνεις.
Ως προσωπική γνώμη, στην εντολή που παρέθεσες δεν μου αρέσει ούτε αυτός ο χαμός που γίνεται με την sed (το κούρεμα του κουρέματος), αλλά κυρίως δεν μου αρέσει η purge η οποία μπορεί να παρασύρει μαζί της "ένα κάρο" πακέτα.
Αν θέλεις ωστόσο να τρέξεις και την εντολή που παρέθεσες, τρέξε την και αυτή σε simulate mode. Δηλαδή, αντικατέστησε το -y με -s και δώσε τα αποτελέσματα εδώ.