Δημοσιεύτηκε: 06 Ιούλ 2015, 16:10
από Learner
Μίλτος έγραψε:Πως θα σιγουρευτώ ότι έχω μπει στον τελευταίο πυρήνα; Με το uname -rm ;

Ναι, ακριβώς. Πρέπει να επιστρέψει ότι σου επέστρεψε παραπάνω (αυτός είναι ο τελευταίος πυρήνας απ' ότι φαίνεται), "3.2.0-86-generic-pae i686".
Μίλτος έγραψε:Ούτε εγώ βλέπω να έχει προκαλέσει κάποια ζημιά. Πρακτικά δηλαδή το βλέπω, αφού κάνω τις εργασίες μου κανονικά και μετά την εντολή.

Τις εκτέλεσες δηλαδή τις εντολές, κανονικά;
ή εννοείς αυτή που ήδη εκτέλεσες παραπάνω; αν εννοείς αυτό, η εντολή που εκτέλεσες παραπάνω (με το -s) δεν κάνει τίποτα στην ουσία, απλά σου δείχνει τι θα γίνει όταν εκτελέσεις την κανονική εντολή (η οποία είναι με -y, αντί -s). Διάβασα τα αποτελέσματα και δεν είδα να προκαλεί προβλήματα (όταν δηλαδή εκτελεστεί κανονικά, με -y). Αλλά επειδή πάντα όσο πιο πολλά μάτια τόσο το καλύτερο, γι' αυτό σου είπα αν θες να περιμένεις (πριν εκτελέσεις την κανονική εντολή) να το δουν κι άλλοι.

Αν ωστόσο εκτέλεσες την εντολή κανονικά (με -y δηλαδή), και αν εκτέλεσες και τις υπόλοιπες (από το άλλο νήμα/thread) , τότε πρέπει να έχουν αφαιρεθεί αρκετά GB από το σύστημά σου.
Δώσε την
Κώδικας: Επιλογή όλων
ls /boot | grep abi

αν δεν είσαι σίγουρος για το τι έχει γίνει, ώστε να δούμε.

Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που σου έδωσα παραπάνω είναι σε simulate mode, που σημαίνει ότι δείχνει τι θα γίνει όταν εκτελεστεί η πραγματική εντολή. Η πραγματική εντολή είναι η παρακάτω:
Κώδικας: Επιλογή όλων

dpkg --get-selections|grep 'linux-image*'|awk '{print $1}'|egrep -v "linux-image-$(uname -r)|linux-image-generic" |while read n;do sudo apt-get -y remove $n;done