Δημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ 2015, 19:31
pc_magas έγραψε:Αγαπhτέ Chopper,
Θα ήθελα να μου δώσεις μια εικόνα δίσκων - partition που έχεις κάνει.
Θα ήθελα να επιλέξεις από το Bios τον δίσκο που έχεις εγκατεστημένο το Ubuntu, και να μου πεις τι κάνει.
Με αγάπη ο Ξάδερφος του
Monkey D. Luffy ή όχι γιατί δεν βλέπω Onepiece
Καλησπέρα, λοιπόν θα σου πω πως έχει η κατάσταση και μετά αν μπορείς να δεις φως στο τούνελ θα ξανακάνω
εγκατάσταση.
Έχω το λαπτοπ της υπογραφής όπου μέσα σε αυτό έχω βάλει ssd 128GB. Τον σκληρό του λαπτοπ, αυτόν που είχε
μέσα δηλαδή τον χρησιμοποιώ ως εξωτερικό πλέον με μια θήκη που έχω αγοράσει, αλλά είναι μόνιμα συνδεδεμένος
πάνω στο λαπτοπ.
Σε αυτόν τον σκληρό(οχι τον ssd) τον έχω σαν αποθηκευτικό χώρο για όλα μου τα αρχεία. Σε αυτόν τον σκληρό
προσπαθώ να κάνω και την εγκατάσταση.
Επίσης δημιούργησα ένα partition εκεί ξεχωριστό από όλα μου τα αρχεία για να βάλω το ubuntu GNOME.
Κάνοντας κανονική εγκατάσταση μέσω live usb και δημιουργώντας τα partition / με χώρο 30GB, swap με χώρο 4GB
και το /home με ότι έχει απομείνει από το partition που είναι free. Επιλέγοντας όμως να εγκατασταθεί ο GRUB στον
SSD δηλαδή εκεί που έχουν εγκατασταθεί τα windows.
Βάζοντας να κάνει εκκίνηση από internal το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει ο υπολογιστής αλλά να εμφανίζει μια μαύρη
οθόνη και τίποτα άλλο.
Βάζοντας να κάνει εκκίνηση απο external μου πετάει το μήνυμα που έχω ποστάρει παραπάνω με τον GRUB.
Βάζοντας και το boot repair μέσω από φλασάκι, ενώ λέει ότι διορθώθηκε ο GRUB και έγινε εγκατάσταση ξανά, δεν αλλάζει
τίποτα.
Αυτό που μπορώ να σκεφτώ μόνο είναι μήπως δημιουργείται όλο αυτό επειδή είναι συνδεδεμένο μέσω θύρας USB o σκληρός
και δεν το αναγνωρίζει.
PS: Όχι δεν είναι ξαδερφάκια :Ρ χαχαχα