Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2015, 18:18
Επανερχομαι λιγο.
Εχω εγκαταστησει τον apache απο source code στο /usr/local/apache2. Οποτε για να μπορω με apachectl -k start | stop να ξεκιναω/σταματω τον apache πρεπει να δωσω στο $PATH που ειναι εγκατεστημένος ο apache. Οποτε εχουμε και λεμε:
Δίνοντας απλά apachectl -k stop όλα καλα. Ο apache σταματαει να τρεχει. Δίνοντας apachectl -k start | restart παιρνω το παρακάω μηνυμα:
Οπότε υποθέτω ότι πρεπει να ειμαι root. δίνοντας λοιπον: sudo apachectl -k start | restart μου δινει:
Οπότε τι γινεται σε αυτη την περίπτωση?
Επίσης είδα κάπου ότι μπορουμε να κάνουμ export $PATH και στο /etc/environment. Με τη διαφορα ότι εκει μπορούν απλά όλοι οι χρήστες να "χρησιμοποιοιυν" το $PATH αυτο
Εχω εγκαταστησει τον apache απο source code στο /usr/local/apache2. Οποτε για να μπορω με apachectl -k start | stop να ξεκιναω/σταματω τον apache πρεπει να δωσω στο $PATH που ειναι εγκατεστημένος ο apache. Οποτε εχουμε και λεμε:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
echo 'export PATH=$PATH:/usr/local/apache/bin' >> /home/stefanos/.profile
Δίνοντας απλά apachectl -k stop όλα καλα. Ο apache σταματαει να τρεχει. Δίνοντας apachectl -k start | restart παιρνω το παρακάω μηνυμα:
AH00558: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
httpd not running, trying to start
(13)Permission denied: AH00072: make_sock: could not bind to address [::]:80
(13)Permission denied: AH00072: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
AH00015: Unable to open logs
Οπότε υποθέτω ότι πρεπει να ειμαι root. δίνοντας λοιπον: sudo apachectl -k start | restart μου δινει:
sudo: apachectl: command not found
Οπότε τι γινεται σε αυτη την περίπτωση?
Επίσης είδα κάπου ότι μπορουμε να κάνουμ export $PATH και στο /etc/environment. Με τη διαφορα ότι εκει μπορούν απλά όλοι οι χρήστες να "χρησιμοποιοιυν" το $PATH αυτο