Δημοσιεύτηκε: 15 Δεκ 2015, 13:39
Σε ευχαριστώ πολύ, είναι μάλλον η μέθοδος που εξυπηρετεί καλύτερα στην περίπτωσή μου.
Εχω μερικές ερωτήσεις ωστόσο αν μπορούσες να με βοηθήσεις:
Εδω εννοείς ότι θα πρέπει απο την εγκατάσταση να μπεί σε ξεχωριστό partition ή μπορώ να το κάνω και τώρα; Επίσης, εφόσον σώζω με το backup που έχει το ubuntu ολόκληρο το home δεν κάνει το ίδιο πράγμα?
Επίσης: εσυ πως μεταφέρεις μετά το home στο καινούργιο σύστημα;
Κυρίως αυτά τα προγράμματα με ενδιαφέρουν. Εννοείς ότι σώζεις τα deb σε κάποιο εξωτερικό μέσον; Επίσης εμένα με δεξί κλικ μέσα σε φάκελο δεν μου δίνει επιλογή "άνοιγμα σε τερματικό".
Ευχαριστώ.
Εχω μερικές ερωτήσεις ωστόσο αν μπορούσες να με βοηθήσεις:
sotos21 έγραψε:
Βασικό το home να είναι σε ξεχωριστό διαμέρισμα. Έτσι διασφαλίζονται τα προσωπικά αρχεία καθώς και οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων.
Εδω εννοείς ότι θα πρέπει απο την εγκατάσταση να μπεί σε ξεχωριστό partition ή μπορώ να το κάνω και τώρα; Επίσης, εφόσον σώζω με το backup που έχει το ubuntu ολόκληρο το home δεν κάνει το ίδιο πράγμα?
Επίσης: εσυ πως μεταφέρεις μετά το home στο καινούργιο σύστημα;
sotos21 έγραψε:Για προγράμματα που δεν υπάρχουν στο κέντρο λογισμικού είτε είναι σε αποθετήρια τρίτων είτε όχι, κρατώ τα εκτελέσιμα τους(αυτά που τελειώνουν σε .deb) σε ένα φάκελο π.χ. popcorntime sopcast ... .....
Μπαίνω στον φάκελο, κάνω δεξί κλικ, επιλέγω άνοιγμα στο τερματικό και δίνω
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo dpkg -i *deb
Κυρίως αυτά τα προγράμματα με ενδιαφέρουν. Εννοείς ότι σώζεις τα deb σε κάποιο εξωτερικό μέσον; Επίσης εμένα με δεξί κλικ μέσα σε φάκελο δεν μου δίνει επιλογή "άνοιγμα σε τερματικό".
Ευχαριστώ.