Δημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2016, 02:00
από George Pantelis
Nα βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους:
1) Για το Ubuntu έχεις ξεχωριστά διαμερίσματα για τα αρχεία σου ή είναι όλο το λειτουργικό σε 1 διαμέρισμα; Αν το έχεις εγκαταστήσει αυτόματα, χωρίς να έχεις φτιάξει εσύ κατατμήσεις για τα αρχεία σου, τότε με μία εγκατάσταση θα χάσεις ό,τι έχεις αποθηκευμένο. Διαφορετικά, απλά θα περάσεις την νέα έκδοση πάνω στο /root και ξεμπέρδεψες.
Ετσι κι αλλιώς όμως, καλό είναι να πάρεις backup τα αρχεία σου από πριν, για κάθε ενδεχόμενο.
2) Η 10.10 που χρησιμοποιείς έχει πάψει να υποστηρίζεται από τις 10-4-12,
http://fridge.ubuntu.com/2012/04/10/ubu ... l-10-2012/
ενώ...
doctor-D έγραψε:Κατέβασα κι εγώ την 11.10

η οποία έχει λήξει στις 9-5-13.
http://fridge.ubuntu.com/2013/05/10/ubu ... ay-9-2013/
Με ποιό σκεπτικό; Αυτές που υποστηρίζονται ακόμα είναι οι 12.04 (2017), 14.04 (2019) & 16.04 (2021).
3)
doctor-D έγραψε:Εξ αρχής λέω ότι πρόκειται για λάπτοπ, το ΗΡ 620. Τι περισσότερο να πω;

Τα ίδια μοντέλα δεν σημαίνει ότι φοράνε και το ίδιο hardware. Είναι σαν να λες "έχω ένα VW Golf". E, και; Κυβικά; κινητήρας; Εξοπλισμός; Εξτρα;
4)
doctor-D έγραψε:Είναι ο υπολογιστής που έχω στη δουλειά μου οπότε δεν έχει νόημα να το βάλω στην υπογραφή μου.

Δεν έχει σημασία πού βρίσκεται ο υπολογιστής, αδερφέ. Φτιάξε την υπογραφή να δούμε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε και σβήστην μετά. Η, στην τελική, μην την προσαρτάς. Κάντην μία απλή επικόλληση.
5) αυτό με ανησυχεί
doctor-D έγραψε:μου έκαναν πατάτα τα windows και τα ξαναπέρασα, είπα να αναβαθμίσω και το Linux.

σε συνδυασμό με αυτό
doctor-D έγραψε:Κατέβασα κι εγώ την 11.10 αλλά βλέπει μόνο τα windows 7 και ζητά να τα καταργήσει και να μπει στη θέση τους.

Αν κάνεις επανεγκατάσταση τα Παραθύρια, τότε εγκαθιστούν τον δικό τους bootloader και δεν βλέπουν κανένα άλλο λειτουργικό στον δίσκο εκτός από τον εαυτό τους. Δύο ερωτήσεις λοιπόν:
α) έχεις πρόσβαση στο Ubuntu ή μόνο στα Windows;
β) γιατί το cd εγκατάστασης βλέπει μόνο τα Windows; Μήπως κατά την διαδικασία επανεγκατάστασής τους, διέγραψες το Ubuntu;