Δημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2016, 12:15
από doctor-D
George Pantelis έγραψε:Nα βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους:
1) Για το Ubuntu έχεις ξεχωριστά διαμερίσματα για τα αρχεία σου ή είναι όλο το λειτουργικό σε 1 διαμέρισμα; Αν το έχεις εγκαταστήσει αυτόματα, χωρίς να έχεις φτιάξει εσύ κατατμήσεις για τα αρχεία σου, τότε με μία εγκατάσταση θα χάσεις ό,τι έχεις αποθηκευμένο. Διαφορετικά, απλά θα περάσεις την νέα έκδοση πάνω στο /root και ξεμπέρδεψες.
Ετσι κι αλλιώς όμως, καλό είναι να πάρεις backup τα αρχεία σου από πριν, για κάθε ενδεχόμενο.
Ο υπολογιστής μου ήρθε έτοιμος με τα λειτουργικά εγκατεστημένα από το κατάστημα. Ήταν μέρος της συμφωνίας αγοράς (αγοράστηκαν κι άλλα ίδια λάπτοπ). Το μόνο που εγώ μπορώ να δω είναι ότι ο δίσκος, 320GB, έχει 3 διαμερίσματα, το WINRE, το οποίο δεν φαίνεται στα Windows στο παράθυρο Ο υπολογιστή μου, αλλά το βλέπω στη διαχείριση δίσκων, πρέπει να ναι το κρυφό διαμέρισμα για την επαναφορά του συστήματος (WINdows REsque). Μετά έχουμε το WINDOWS 7 που εκεί είναι εγκατεστημένα τα win, και το τελευταίο το ΤΟΟLS όπου είναι περασμένα διάφορα προγράμματα. Όλα με NTFS. Δεν βλέπω κάποιο διαμέρισμα ξεχωριστό για το Ubuntu.

George Pantelis έγραψε: 2) Η 10.10 που χρησιμοποιείς έχει πάψει να υποστηρίζεται από τις 10-4-12,
http://fridge.ubuntu.com/2012/04/10/ubu ... l-10-2012/
ενώ...
doctor-D έγραψε:Κατέβασα κι εγώ την 11.10

η οποία έχει λήξει στις 9-5-13.
http://fridge.ubuntu.com/2013/05/10/ubu ... ay-9-2013/
Με ποιό σκεπτικό; Αυτές που υποστηρίζονται ακόμα είναι οι 12.04 (2017), 14.04 (2019) & 16.04 (2021).

Το ξέρω αυτό που λες αλλά σε πολλές ιστοσελίδες είδα να λένε ότι δεν γίνεται να αναβαθμίσεις μία παλιά έκδοση απευθείας στην καινούρια. Πρέπει να περάσεις πρώτα όλες έχουν βγει κατά καιρούς.
Πχ εδώ: http://askubuntu.com/questions/227803/how-to-ubuntu-upgrade-from-10-10-to-12-10-32-bit για αναβάθμιση από 10.10 σε 12.10 πρέπει "You could only upgrade from 10.10 to 12.10 by first upgrading to 11.04, 11.10, then 12.04 LTS, and finally to 12.10 ..". Αυτό πάω να κάνω κι εγώ. Κατάφερα και αναβάθμισα μέσω ίντερνετ σε 11.04 αλλά κολλάω στην 11.10.
George Pantelis έγραψε:3)
doctor-D έγραψε:Εξ αρχής λέω ότι πρόκειται για λάπτοπ, το ΗΡ 620. Τι περισσότερο να πω;

Τα ίδια μοντέλα δεν σημαίνει ότι φοράνε και το ίδιο hardware. Είναι σαν να λες "έχω ένα VW Golf". E, και; Κυβικά; κινητήρας; Εξοπλισμός; Εξτρα;

Intel core 2 duo T6670 στα 2,2GHz
2GB RAM
320GB HDD SEAGATE
Κάτι άλλο ιδιαίτερο δεν έχει.

George Pantelis έγραψε: 5) αυτό με ανησυχεί
doctor-D έγραψε:μου έκαναν πατάτα τα windows και τα ξαναπέρασα, είπα να αναβαθμίσω και το Linux.

σε συνδυασμό με αυτό
doctor-D έγραψε:Κατέβασα κι εγώ την 11.10 αλλά βλέπει μόνο τα windows 7 και ζητά να τα καταργήσει και να μπει στη θέση τους.

Αν κάνεις επανεγκατάσταση τα Παραθύρια, τότε εγκαθιστούν τον δικό τους bootloader και δεν βλέπουν κανένα άλλο λειτουργικό στον δίσκο εκτός από τον εαυτό τους. Δύο ερωτήσεις λοιπόν:
α) έχεις πρόσβαση στο Ubuntu ή μόνο στα Windows;
β) γιατί το cd εγκατάστασης βλέπει μόνο τα Windows; Μήπως κατά την διαδικασία επανεγκατάστασής τους, διέγραψες το Ubuntu;

To πρόβλημα ήταν μόνο των Windows. Ξαφνικά μία μέρα, κάθε φορά που άνοιγα τον υπολογιστή λειτουργούσε κανονικά για 2-3 λεπτά το πολύ και μετά αρνούνταν να ανοίξει παράθυρα, να τρέξει προγράμματα κλπ. Πιο συγκεκριμένα, αν πχ προσπαθούσα να ανοίξω ένα pdf, έβλεπα στη διαχείριση εργασιών τον Adobe Reader να τρέχει αλλά ποτέ δεν έβλεπα το παράθυρό του όση ωρα κι αν περίμενα. Αντιϊκό έχω to NOD, την τελευταία του έκδοση. Εκείνες τις ημέρες δεν επισκέφτηκα κάποια ιδιαίτερη ιστοσελίδα πέρα από wikipedia και άλλα παρεμφερή. Όσο κι αν προσπάθησα να βρω λύση δεν τα κατάφερα. Έτρεξα διάφορα προγράμματα για επιπλέον ελέγχους για ιούς κλπ, έλεγχο του δίσκου μήπως έχει πρόβλημα, έλεγχος της μνήμης. Κανένα αποτέλεσμα. Έχοντας cd των Windows, το έβαλα και τα πέρασα ξανά και κλασικά η προηγούμενη εγκατάσταση πέρασε στον φάκελο windows.old. Αυτή τη στιγμή έχω πρόσβαση και στα 2 λειτουργικά χωρίς πρόβλημα. Όπως και πριν, συνεχίζω να βλέπω τον boot loader των Windows που μου δίνει τις επιλογές Windows 7 και Ubuntu netbook.