Δημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2016, 22:00
από dim459
bobptz έγραψε:Αν μπορέσω να περιορίσω στο router το εύρος των IP που δίνει, να κάνω το εύρος 192.168.1.2 έως 192.168.1.99 ή να το κάνω 192.168.1.2 έως 192.168.1.101

Δεν θα πειράξεις κάτι στον ρούτερ, στα δύο pc θα αλλάξεις τις διευθύνσεις, μέσα από το λειτουργικό. Αν δώσεις τις διευθύνσεις ψηλά, ούτως ή άλλως δεν θα τις έδινε ο ρούτερ κατά dhcp, φαντάζομαι ότι στο δίκτυο του σπιτιού σου δεν συνδέονται 100 συσκευές.
bobptz έγραψε:Με το pc δεν υπάρχει πρόβλημα

Ναι, είναι απλό.
bobptz έγραψε:Και άντε να αλλάξω σε static του wifi connection με το SSID του σπιτιού μου.

Ακριβώς
bobptz έγραψε:Εκεί θα πρέπει να φτιάξω διαφορετική wired static connection μόνο για το σπίτι?

Δεν φαντάστηκα ότι με το laptop μπαίνεις μέσω ethernet στο σπίτι. Ναι, προφανώς για άλλες τοποθεσίες χρειάζεσαι dhcp. Τώρα όσον αφορά στο σπίτι, αν και δεν το έχω κάνει, υποθέτω πως ναι, πρέπει να φτιάξεις μια νέα wired σύνδεση και να την κάνεις static.
bobptz έγραψε:Επίσης χρησιμοποιώ Virtualbox και έχω Windows7 Guest. Θα ήθελα να τυπώνω και από εκεί στον shared printer.

Αλήθεια, με το ssh θα έχω shared printer στα μηχανήματα με ubuntu?

Δεν θ' αλλάξεις κάτι στον τρόπο που μοιράζεσαι τον printer, αν μοιράζεται μέσω samba θα εξακολολουθήσει, δεν λέω να το απεγκαταστήσεις. Το ssh (υποθέτω) ούτως ή άλλως δεν είναι γι αυτή τη δουλειά.
Είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ δύο υπολογιστών, που στην περίπτωσή σου, θα είναι και οι δύο και servers και clients.
Κατ' αυτόν τον τρόπο θα έχεις απεριόριστη πρόσβαση σε οποιοδήποτε φάκελλο και στους δύο υπολογιστές.
Ακριβώς όμως λόγω της server-client λογικής πρέπει να ξέρεις την ip που έχουν πάρει οι υπολογιστές από τον ρούτερ και γι αυτό βολεύει να είναι static, αλλιώς για να συνδεθείς κάθε φορά θα πρέπει να τσεκάρεις ποια ip έχουν πάρει, πράγμα κουραστικό.