Δημοσιεύτηκε: 29 Αύγ 2016, 12:13
από sv4dinos
Stanley King έγραψε:Όχι δεν έχω αυτοκόλλητο με το serial number. Ο υπολογιστής by default είχε τα Windows 8. Έκανα δωρεάν αναβάθμιση σε 10. Όμως δεν νομίζω να έχω πρόβλημα γιατί από τη στιγμή που έχω κάνει το upgrade το serial number βρίσκεται στους server της Microsoft.Έτυχε να έχω κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό και εφόσον ήμουν εντός εγγύησης τον αλλάξανε και βάλανε πάλι τα 8. Έβαλα πάλι τα 10 και ενεργοποιήθηκαν μόνα τους. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω φορμάτ και ότι θα σωθεί το partition των Windows.

Σε windows 10 δεν χρειαζεται serial αν ειχες κανει την δωρεαν αναβαθμιση
μετα το φορματ στην πρωτη συνδεση ενεργοποιουνται.
Τωρα αν ειχες κανει dualboot εγκατασταση με ubuntu και εσβησες το παρτισιον του
linux αυτο παιρνει μαζι του και τον εκκινητη MBR του windows και χρειαζεται να κανεις επαναφορα
του MBR.Αν εσβησες καταλαθος και το παρτισιον windows τοτε αναγκαστικα θα κανεις φορματ.
Δοκιμασε πρωτα ομως την επαναφορα MBR και αν δεν διαγραφτηκε το windows θα ξεκινησει κανονικα.
Την επαναφορα την κανεις τρεχοντας ενα δισκακι windows σαν να κανεις φορματ αλλα μπαινεις στην
κονσολα και γραφεις bootrec /fixmbr πατας εντερ και γινεται.Κανεις επανεκινηση και εισαι ο.κ
Μπορεις να δεις ενα βιντεο πως μπαινεις σε κονσολα που μολις εκανα στο παρακατω λινκ
http://www.dailymotion.com/video/x4qs4il