Δημοσιεύτηκε: 17 Οκτ 2016, 17:41
Μιας και έχουμε 2 ψήφους, ψήφισα «Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα.» και «Έκανα νέα εγκατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα.».
Για την ακρίβεια, αναβάθμισα από 16.04 (η οποία αναβαθμιζόταν από 15.04) και μετά την αναβάθμιση μου εμφανίστηκε ένα πολύ περίεργο και πολύ παλιό bug.
Η αλήθεια είναι πως βαρέθηκα να κάτσω να το λύσω, και με την ευκαιρία είπα να κάνω μια εγκατάσταση από την αρχή αλλάζοντας και τον ίδιο τον τύπο της εγκατάστασης (από UEFI και ext4 σύστημα αρχείων, πήγα σε BIOS και Btrfs σύστημα αρχείων).
Στην νέα εγκατάσταση δεν είχα κανένα πρόβλημα, αν εξαιρέσουμε την ώρα που έφαγα για να επαναφέρω τις ρυθμίσεις που είχα στην παλιά.
Πρέπει να έχω γράψει ξανά παλαιότερα κάποιους από τους λόγους που πιστεύω πως είναι καλό να αναβαθμίζει κανείς συχνά, ειδικά αν μιλάμε για οικιακό υπολογιστή.
Για την ακρίβεια, αναβάθμισα από 16.04 (η οποία αναβαθμιζόταν από 15.04) και μετά την αναβάθμιση μου εμφανίστηκε ένα πολύ περίεργο και πολύ παλιό bug.
Η αλήθεια είναι πως βαρέθηκα να κάτσω να το λύσω, και με την ευκαιρία είπα να κάνω μια εγκατάσταση από την αρχή αλλάζοντας και τον ίδιο τον τύπο της εγκατάστασης (από UEFI και ext4 σύστημα αρχείων, πήγα σε BIOS και Btrfs σύστημα αρχείων).
Στην νέα εγκατάσταση δεν είχα κανένα πρόβλημα, αν εξαιρέσουμε την ώρα που έφαγα για να επαναφέρω τις ρυθμίσεις που είχα στην παλιά.
Learner έγραψε:Πραγματικά, ο λόγος που κάποιος/α θα ήθελε να κάνει αναβάθμιση σε 16.10 δε μπορώ να μαντέψω ποιος μπορεί να είναι. Εκτός εάν χρειάζεται συγκεκριμένα αναβαθμισμένα εργαλεία (πχ e2fsprogs) ή θέλει να δει το Unity 8 Preview.
Πρέπει να έχω γράψει ξανά παλαιότερα κάποιους από τους λόγους που πιστεύω πως είναι καλό να αναβαθμίζει κανείς συχνά, ειδικά αν μιλάμε για οικιακό υπολογιστή.
- Η 16.04 θα παλιώσει. Οκ, μπορεί τώρα να φαίνεται ακόμη φρέσκια, αλλά όταν θα κυκλοφορήσει η 17.04 ή ακόμη περισσότερο η 17.10 θα είναι αρκετά πίσω και είναι αρκετά πιθανό η νέα έκδοση να έχει πράγματα που θέλεις. Αναβάθμιση όμως από 16.04 σε 17.10 δεν γίνεται, οπότε ή θα πρέπει να κάνεις νέα εγκατάσταση κάποια στιγμή (οπότε αυτόματα ακυρώνεις τη νοοτροπία του «δεν πολυασχολούμαι και αφήνω μια έκδοση να παίζει»), ή κάνεις υπομονή και αναβαθμίζεις στην 18.04.1, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά από εμένα που θα μπορώ να κάνω την αναβάθμιση 17.10 → 18.04 από την 1η μέρα που θα κυκλοφορήσει.
- Ήπια προσαρμογή στις αλλαγές. Όσοι αναβάθμισαν από 10.04 σε 12.04 έπαθαν πολιτισμικό σοκ. Πιθανώς το ίδιο να συμβεί και στην αναβάθμιση από 16.04 σε 18.04. Περνώντας από τις ενδιάμεσες εκδόσεις, βλέπεις σιγά σιγά τις αλλαγές, εξοικειώνεσαι ευκολότερα και εκπλήσσεσαι λιγότερο.